Anoniem – Mijn 15-jarige dochter is zwanger terug van vakantie in Paramaribo

Paramaribo Vakantie

Ik ben Lucile ik ben 39 jaar en ik heb een dochter van 15. We wonen alleen met zijn tweetjes.  Ik ben helemaal bruja nu want mijn dochter is zwanger. Ze is  pas 15 jaar en ze gaat naar het gymnasium hier in Amsterdam. Ik ben zo boos en ik denk dat ze misbruikt is tijdens haar vakantie in Paramaribo. Door haar eigen neef.
[quads id=1]

Vakantie in Suriname

Ze heet Linda, ze vertelt me helemaal niets. Ik kwam er zelf achter dat ze zwanger was. Ze had een test in haar tas. Heel veel testen. Allemaal positief. Ze wil me niet zeggen van wie. Ik wil naar de politie stappen maar ik wil eerst weten hoe jullie hierover denken.

In de eerste instantie wilde ik meteen een abortus, maar nu blijkt dat ze al bijna 4 maanden zwanger is. Als ik terug reken waren we op vakantie in Suriname op dat moment maar zij wil niets erover kwijt. Misschien is het zelfs een jongen van hier. Ik weet het helemaal niet. Ik heb haar hier nooit met een jongen gezien. Ze is zo rustig. Ze zegt dat het niet belangrijk is, en dat hij niet meer in haar leven is.
[quads id=1]

Hij vader was er nooit

Ik werk zo hard om mijn kind een goed huis te geven Haar vader heeft nooit bijgedragen. Helemaal nooit. Hij woont ook hier in Nederland. Hij belt haar niet. Ze wil ook absoluut niet dat hij dit weet. Wat vinden jullie daarvan? Heeft hij recht erop? Ik zeg het liever ook niet want dan zal je horen hoe slecht ik ben als moeder.

Ik ben eigenlijk bang dat Linda door het gemis van een vader met een jongen is gaan aanpappen. Omdat ze die vader liefde mist. Ze heeft wel laten doorschemeren dat die verwekker al kinderen heeft.

Een volwassen man

Dus ik denk dat het een volwassen man is. En ze zegt ook dat hij niets met haar en het kind te maken wil hebben. Dat is ook de reden dat ze het stil wil houden en dat ze hem geheim houdt. Haar kind gaat het ook nooit weten. Dat zegt ze. Ze is pas 15 jaar. Wat weet ze nou?

Hij woont in Paramaribo

Ik denk inderdaad niet dat hij in haar leven is want ze is elke dag thuis. Dus het kan echt mijn neefje zijn. Die woont in Paramaribo en hij heeft inderdaad al 3 kinderen ofzo. Ze gaat wel gewoon naar school en haalt goede cijfers. Ik probeer haar te steunen maar diep van binnen ben ik zo boos en teleurgesteld. Ik dacht dat ze me alles vertelde. Ik ben zo boos dat ze me niet wil zeggen wie die vader is. Maar als ik naar de politie ga dan weet ik zeker dat het gaat escaleren. Misschien gaat ze dan weglopen.
[quads id=1]

Paramaribo Vakantie
Foto van simplyounique

Ik heb zo een verdriet. En zij ook. Ze huilt elke avond in haar kamer. Ook door mij. Ik zeur ook elke dag. Wie die vader is. Ik vraag haar zo vaak of ze misbruikt is. Ze zegt van niet, en dat ze het zelf wilde. Hoe kun je als meisje van 14/15 jaar zelf kiezen om omgang te hebben met een man? Ik kan dat niet begrijpen.  Misschien ben ik ook te ouderwets.

Tijdens onze vakantie in Paramaribo

Kunnen jullie als moeder mij misschien adviseren hoe ik dit moet aanpakken. Ik wil echt weten wie die vader is, en of ze is misbruikt. En ik wil ook weten of het tijdens onze vakantie in Paramaribo is gebeurd. Ze was toen heel vaak op pad met een neef van me. Hij is 25 jaar. Ik durf daar helemaal niet teveel aan te denken. Hij is de zoon van mijn broer.
[quads id=1]
Ik heb het er met Linda over gehad en ze begint dan zenuwachtig te lachen. Maar ze zweert dat hij het niet is. Ik krijg echt moordneigingen van dat idee. Ik kan mijn broer niets zeggen. Ik moet het eerst zeker weten. Of moet ik ze confronteren? Ik weet het echt niet meer.

Ik ga oma worden

Wat ik wel weet is dat ik over een paar maanden oma ga worden en dat alle zorg op mij afkomt. Ik doe het met liefde maar ik wil wel alles weten. Ik kan het gewoon niet loslaten. Wie heeft mijn dochter zwanger gemaakt? Of vinden jullie dat ik het moet laten rusten? Niemand van mijn vrienden en familieleden weet in wat voor probleem we zitten.

Is het mijn schuld?

Mijn dochter heeft me ook gezegd dat het mijn schuld is. Maar is het mijn schuld? Heb ik haar te vrij gelaten? Maar wat moest ik dan doen? Ik moest werken om haar eten te geven toch? Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren. Ik ga haar laten meelezen. Alvast bedankt. Ik heb echt een probleem, en ik voel me zo boos terwijl ik eigenlijk moet genieten want er is geen weg meer terug.

Ik hou van haar

Mijn dochter gaat moeder worden. Ik hou vreselijk veel van haar en ook van haar baby. Dat moet ze weten. En ik accepteer de zwangerschap, maar ik wil perse weten wie die vader is, en als ze misbruikt is door mijn neef in Paramaribo, dan moeten zijn ouders het weten. En ook de politie toch?

Ik weet het niet meer. Bedankt iedereen. Lucile

Gerelateerde verhalen:
[quads id=1]
-Anoniem – Mijn dochter zegt dat papa haar heeft ‘aangeraakt’

-Anoniem: Mijn 13-jarige dochter slaapt stiekem met haar vriend

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.