3100 liter brandstof gestolen van ‘verdachte’ ondernemer Radj Oedit ~ Suriname

drugs vliegtuig Suriname

Er is 3100 liter brandstof ontvreemd uit voorraadtanks op het terrein van ondernemer en rijstboer Radj Oedit te Saramacca in Suriname.
[quads id=1]

Gestolen te Saramacca in Suriname

Het gaat om 1500 liter vliegtuigbenzine en 1600 liter diesel die dagelijks wordt gebruikt voor machines waarmee werkzaamheden worden verricht binnen het bedrijf van de zakenman. Advocaat Arjan Ramlakhan vertelde dat dit gebeurd is in de periode waarin de justitiële autoriteiten beheer hadden over het terrein.
[quads id=1]

Oedit is niet in Suriname

Kort nadat op zijn terrein een grote hoeveelheid cocaïne was gevonden, is Oedit naar het buitenland uitgeweken. Hij zei vanuit Nederland dat hij niet is gevlucht en weer snel terug zou zijn in Suriname om zijn onschuld te bewijzen, maar sindsdien is hij niet teruggekeerd.

Afgelopen week zijn de beperkingen die opgelegd werden door de autoriteiten opgeheven, waardoor het terrein weer toegankelijk is. Kort hierna zou duidelijk zijn geworden dat de brandstof is gestolen.

Aangifte van diefstal

drugs vliegtuig Suriname
[quads id=1]
De advocaat zegt dat hij de werknemers heeft geadviseerd om aangifte te doen van diefstal. Hun werkgever is niet in Suriname. De jurist vindt het vreemd dat dit gebeurd is, terwijl de politie volledig beheer had over het terrein. Het terrein werd bewaakt door agenten en militairen, omdat daar een semiduikboot werd gevonden, vermoedelijk voor drugstransport. En kort nadien een vliegtuig met daarin een grote hoeveelheid cocaïne.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.