Video – Marina uit Suriname slachtoffer van vernielingen en bedreiging in Nederland

Marina Suriname

Marina Meubelman uit Suriname was afgelopen winter al slachtoffer van vernielingen en bedreiging in de Haagse wijk Duindorp. Deze week was het weer raak:
[quads id=1]

Marina uit Suriname

Op de ramen van Marina is met een bijl ingehakt door buurtbewoners en ook haar auto is vernield. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Wat nu de aanleiding kan zijn voor de ernstige vernielingen zegt ze niet te weten. “Ik wil echt in vrede leven met de andere bewoners” zegt ze tegen de krant.

Ernstige agressie in Nederland

[quads id=1]
De ernstige agressie en vernielingen tegen allochtone mede-bewoners lijkt kenmerkend voor de buurt. Volgens de krant was een Marokkaanse familie in de wijk eerder deze week het slachtoffer van buurtbewoners. Na een uit de hand gelopen gewelddadige confrontatie tussen Duindorpers die zich ergerden aan de enorme trouwstoet van de dochter van het Marokkaanse gezin, gingen ook bij hen de ruiten in. In de dagen erna werd het huis van de familie bekogeld met eieren.

De gemeente neemt aktie

Voor beide incidenten is vooralsnog niemand aangehouden. De buurt in stadsdeel Scheveningen staat bekend om zijn afkeer van mensen buiten hun eigen kring. Maar de gemeente is  inmiddels wakker geworden!

Foto van Waterkant.net
Politieke partijen keuren dit af

Burgemeester Krikke heeft een dringend beroep gedaan op alle mensen in Duindorp om elkaar met rust te laten en in elkaars waarde te laten. “Het is totaal idioot en onacceptabel dat mensen met een bijl het huis en de auto van anderen vernielen. Dit moet stoppen. Beheers je!” aldus Krikke. Ook de PvdA, Groep de Mos, de VVD en GroenLinks keuren dit af.
[quads id=1]
Voor meer informatie. Lees hier het volledige artikel van het AD

Foto van AD

[quads id=1]

Vorige jaar was Marine in gesprek met de radio over dit voorval. Bekijk de video hieronder om te horen wat ze toen erover vertelde:

Bron: Waterkant
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.