10 jaar gevangenisstraf voor moord op 46-jarige John Noordwijk in Paramaribo

noordwijk Paramaribo

Jurgen L. mag 10 jaar brommen voor medeplichtigheid bij de roofoverval in de nacht van 25 december 2016 aan de Condorstraat te Paramaribo waar de 46-jarige John Noordwijk, lid van de militaire politie, het leven heeft gelaten.
[quads id=1]
Noordwijk en zijn gezin werden tijdens een overval in de vroege ochtend onder schot gehouden door Delfinus Tooy alias ‘Delpa Pie’ en zijn comparant ‘Dagu’. De heer des huizes raakte op gegeven moment in een worsteling met een van de rovers, waarna er een schotenwisseling plaatsvond. Zowel Noordwijk als Tooy werd geraakt.

Tooy vluchtte het huis uit, maar is niet veel later neergezegen. Voor de 46-jarige Noordwijk kwam de hulp te laat. Hij overleed op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis aan zijn verwonding. Jurgen verklaarde dat hij gebeld werd rond 00.30 uur op die bewuste dag door Tooy om een taxirit te rijden naar Paramaribo-Noord.
[quads id=1]
noordwijk Paramaribo

Riverclub Paramaribo

Tooy gaf aan dat hij zou gaan roven, maar de verdachte zei dat hij die mededeling als een grap zag, omdat hij Tooy niet zo kende. Na een uur haalde hij Tooy en nog een andere man op te Latour. Hij zette ze af in de buurt van River Club aan de Condorstraat te Paramaribo. Daarna hadden ze afgesproken dat hij gebeld zou worden om hen af te halen. De verdachte besloot iets te gaan drinken in een bar met een andere vriend. Het telefoontje bleef uit en hij belde een keer om te checken of ze nog een rit nodig hadden. Het was al 5.00 uur in de ochtend en hij vertrok toen naar huis.
[quads id=1]

Diefstal wel voltooid

Volgens de verdachte heeft hij geen betrokkenheid gehad in de beroving en wist hij ook niet dat de 2 klanten vuurwapens bij zich hadden. Volgens de magistraat blijkt uit een telefoonuitdraai dat Jurgen wel frequent contact met de verdachte op die bewuste avond had. Het was echt niet maar een keertje. Ook confronteerde zij hem met verklaringen die hij afgelegd had bij de politie. Daar had hij aanwijzingen gedaan ter plekke waar er een inbraak was gepleegd door Tooy en een zekere ‘Dagu’.

Medeplichtigheid bewezen

Rechter Wijnhard vond dat de diefstal wel voltooid was, aangezien de gestolen spullen op het ontzielde lichaam van Tooy zijn teruggevonden. Zij vond de medeplichtigheid van Jurgen bewezen, aangezien hij hulp in de holst van de nacht verleend heeft om 2 personen in een afgelegen gebied af te zetten. Dat zou volgens haar reden genoeg voor Jurgen moeten zijn om de hulp niet te verlenen.

Eis van 10 jaar

Daarom vond de magistraat dat Jurgen wel op de hoogte was van de plannen van Tooy en Dagu. Zij veroordeelde conform de eis van het OM.
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:
Redactie: Over de moord op 46-jarige John Noordwijk
Geschreven door FR
**
Bron: DBS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.