Video – Verdachte Radj Oedit nog niet in Suriname. Zijn arbeiders wel vrijgelaten.

vliegtuig drugs Suriname

PARAMARIBO – Drie verdachten in de zaak rond het drugsvliegtuig van Saramacca, zijn vrijgelaten. Het betreft drie arbeiders van het bedrijf van Radj Oedit waar het vliegveld bij hoort, waar het toestel een noodlanding maakte.

Drugsvliegtuig Suriname

Volgens advocaat Arjan Ramlakhan heeft de rechter-commissaris verdere opsluiting geweigerd. Daarmee is een verzoek van het Openbaar Ministerie om de mannen nog dertig dagen vast te houden, van de hand gewezen.

Times Suriname

De drie mannen blijven erbij dat ze onschuldig zijn. Ramlakhan zegt tegenover de Times of Suriname dat zijn cliënten van begin af aan hebben aangegeven dat ze niet betrokken zijn. Ze waren wel aanwezig toen de politie arriveerde na de landing. In totaal werden vijf arbeiders aangehouden. Nu zijn allen weer op vrije voeten.

Ondernemer is nog in Nederland

Oedit zelf wordt nog als verdachte aangemerkt, maar vertoeft in Nederland.

vliegtuig drugs Suriname
Foto van Rakesh Nirmal

De ondernemer zegt eveneens onschuldig te zijn. Hij wil zo snel mogelijk naar Suriname om zijn onschuld te bewijzen. Volgens de ondernemer heeft hij veel schade geleden door het hele geval.

Naar Suriname om onschuld te bewijzen

Zijn padieveld is lange tijd afgesloten geweest, waardoor de oogst niet door kon gaan. De arbeiders zeggen overrompeld te zijn door de actie van de politie. Ze waren bezig met de dagelijkse werkzaamheden toen het toestel arriveerde en kort daarna de politie.

Bekijk hier de video omtrent de aanhouding van 7 personen na de vondst van het vliegtuig:

Bron: Waterkant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt