Robby steekt zwager neer. Zwager vraagt rechter om Robby vrij te laten ~ Suriname

politie Paramaribo

De 62-jarige Robbynath G. mocht naar huis na de rechtszitting in Suriname van woensdag. Hij had op 6 november van het afgelopen jaar zijn zwager ernstig met een mes in de buikstreek verwond.

[quads id=1]

Rechtszitting in Suriname

De darmen van het slachtoffer kwamen te zien door de verwonding. Het slachtoffer dat gehoord werd, deed het verzoek om de verdachte naar huis te sturen, omdat er reeds verzoening plaats heeft gevonden tussen die twee. Ook richtte hij een schrijven waarbij hij aangeeft dat hij deze zaak intrekt en geen verdere vervolging wenst.

[quads id=1]

Woordenwisseling

Op die bewuste dag kwam het slachtoffer thuis aan en kreeg een woordenwisseling met de verdachte. De verdachte was met het mes bezig groente te oogsten. Hij viel toen de verdachte met een eind hout aan, waarna Robbynath G. hem met het mes verwondde. Voor de opgelopen verwonding heeft het slachtoffer twee weken in het ziekenhuis doorgebracht. Daarna moest hij thuis herstellen van zijn verwonding. Volgens hem is hij nu genezen.

Hield rekening met het verzoek

Officier van justitie, Astrid Niamat, presenteerde de strafeis. Ze hield rekening met het verzoek van het slachtoffer en eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

mes ParamariboDeze strafeis was gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht.
Advocaat Lesley Rodgers vroeg kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor om de strafeis van de officier over te willen nemen. Hij benadrukte dat de handeling van de verdachte niet goed te praten was.

Hij had geen plan

[quads id=1]

De verdachte gaf aan dat hij gezwaaid had met het mes en had geen plan van tevoren beraamd. Robbynath G. zei in zijn laatste woord dat hij nooit meer voor de rechter zal verschijnen. De kantonrechter was van mening dat de verdachte geen zwaai met het mes had gemaakt, maar het slachtoffer gestoken had ermee, Zij nam het strafvoorstel van de officier over. De verdachte was voor het eerst in aanraking met de politie gekomen.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.