Echtpaar Monkou-Plak uit Coronie Suriname verrast. Beste kokosolie ter wereld!!!

cocosolie Coronie Suriname

Het echtpaar Monkou-Plak moet nog bijkomen van het goede nieuws dat zijn kokosolie is uitgeroepen tot beste in de wereld. “Ja, absoluut. Suriname is op de kaart gezet, maar meer nog Coronie”, zegt een trotse Gitana Monkou-Plak.

Volgens een maandag uitgegeven bericht van het NII zou de kokosolie van de merknaam ‘Coproco Virgin Coconut Oil’ na testen op “de beurs in Duitsland” door deskundigen uit Amerika zijn aangewezen als nummer één in de wereld. Om welke beurs het gaat en wanneer die heeft plaatsgevonden, is niet gezegd. De onderneemster verduidelijkt dat de olie wel op de beurs is tentoongesteld, maar daar niet is getest.

“De olie is in Amerika getest en daar is internationaal erkend dat het medisch goed te gebruiken is.” Waar en door wie de test is gedaan, weet Monkou-Plak niet te vertellen. Ze zegt dat het “goede nieuws” de president ook ter ore is gekomen en dat die er verder bekendheid aan heeft gegeven via het NII. Volgens het informatie-instituut zijn er eveneens testen gedaan “in Nederland en door de Caribbean Industrial Research Institute in Trinidad”.

Foto van Iwan Bottse
Op hun achtererf

Gitana en haar echtgenoot Harold Monkou zijn in 2011 begonnen met de fabriek Mohari Coconut Farm op hun achtererf in Coronie. Monkou doet het telefonische interview al lopend en hijgend. Ze heeft net toeristen rondgeleid door de onderneming. Dat is bijna elke dag het geval.

Het echtpaar krijgt sedert het nieuws constant telefoontjes en mailtjes uit binnen- en buitenland voor bestellingen, zegt Monkou-Plak. Om aan de grote vraag te voldoen, moeten de aanplant en de productie uitgebreid worden. Nu wordt er op weekbasis ongeveer twintig liter olie geproduceerd. Het product is momenteel alleen op bestelling te krijgen. Monkou-Plak zegt dat de olie binnenkort ook bij twee apotheken in Paramaribo verkrijgbaar zal zijn.