Vanaf maandag borg betalen om te feesten in Wanica – Suriname

feestje Paramaribo

Personen die een verjaardags- of huwelijksfeest en organisaties die een openbare vermakelijkheid in Wanica Zuid-Oost Suriname willen houden, dienen voor de toestemming een waarborgsom te betalen.
[quads id=1]

Feesten in Suriname

Districtscommissaris Audrey Hankers wil zo de mensen dwingen om zich aan de vergunningsvoorwaarden te houden. “Gebleken is dat ze zich hieraan niet houden. Er wordt troep achtergelaten en ze houden zich ook niet aan de tijd. Ook hebben we veel klachten van geluidsoverlast.” Indien betrokkenen de voorwaarden hebben nageleefd, krijgen ze de borg terug. De nieuwe regel is maandag ingegaan. Voor een verjaardagsfeest is de borg SRD 200 en voor een huwelijksfeest SRD 500. De waarborgsom voor een openbare vermakelijkheid is SRD 750.
[quads id=1]

Verjaardags feest

Hankers stelt dat voor een verjaardags- of huwelijksfeest de borg lager is, omdat dat een privé karakter heeft. Bij een openbare vermakelijkheid is er sprake van winst oogmerk. Indien een persoon of organisatie de maatregel omzeilt en zonder vergunning een feest houdt, zal de politie de activiteit direct stop zetten, zegt de burgermoeder.

Ook in Paramaribo?

Sarwankoemar Ramai, districtscommissaris van Wanica Noord-West, zegt dat hij een jaar terug de waarborgsom heeft ingevoerd voor alleen openbare vermakelijkheden. Voor een verjaardags- en huwelijksfeest hoeft geen borg te worden betaald. “Misschien moeten we dat ook bekijken. We hebben ons eerder geconcentreerd op organisaties van onder andere shows.”
[quads id=1]

1 september in Paramaribo

Het betalen van een waarborgsom in Paramaribo-Zuidwest is door districtscommissaris Remy Pollack per 1 september ingevoerd. “Het werkt, omdat niemand zomaar SRD 7000 wil verliezen, zei hij, doelend op de hoogte van de borg. De meeste mensen houden zich nu aan de voorwaarden, want vroeger liepen openbare vermakelijkheden de spuigaten uit”, zegt Pollack. Voor verjaardags- en huwelijksfeesten hoeven mensen in Paramaribo-Zuidwest geen waarborgsom te betalen.

Niet in Thalia Paramaribo
VoorbeeldFoto van All-Round Surinaamse DJ, Surinaams feestje

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost zegt dat afhankelijk waar het feest wordt gehouden de mensen een borg moeten betalen. “Als voor een feest een straat of straten afgesloten moeten worden, betrokkenen de waarborgsom moeten betalen, maar als het bijvoorbeeld in Thalia wordt gehouden, hoeft dat niet”, legt hij uit. Wat wel vast staat is dat voor openbare vermakelijkheden een borg verplicht is.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.