Rodney hoort strafeis van 2 jaar voor het kappen van kind met houwer – Suriname

kind Suriname

Officier van Justitie Nirmala Maikoe heeft maandag twee jaar celstraf onder aftrek van voorarrest geëist tegen Rodney V. Hij zou in augustus een kind van vier jaar met een houwer hebben verwond in Suriname.
[quads id=1]

Snoep gegeven

Dat gebeurde tijdens een schermutseling tussen hem en de vader van het kind, dat door de verwonding enkele dagen in een ziekenhuis is verpleegd. De verdachte was niet op de zitting maar liet zich vertegenwoordigen door advocaat Harold Belfor, die vrijspraak vroeg wegens niet overtuigend bewijs. Rodney V. had bij de politie verklaard dat zijn kinderen van de vader snoep hadden gekregen en dat hij bang was dat ze hiermee vergiftigd zouden worden. Daarom was hij, gewapend met een houwer gegaan naar het huis van de man die de snoep had verdeeld.
[quads id=1]

Geen mishandeling

De verdachte trapte de deur in. Mensen in het huis probeerden de deur toch dicht te houden en Rodney V. maakte kappende bewegingen. Vermoedelijk is daarbij het kind verwond. Rodney V. verklaarde vanaf zijn aanhouding, dat hij niets af weet van mishandeling. Hoewel meerdere getuigen zeggen dat hij met een houwer naar de woning van het slachtoffer is geweest ontkent hij.

Wel of geen houwer

Opvallend is dat de verdachte tijdens een eerdere zitting wel had verklaarde dat hij een houwer bij zich had, maar niemand had verwond. “Ik denk dat dit een leugenachtige verklaring is. De verdachte had geen enkele reden om zich zo te gedragen. Hij heeft er totaal geen rekening mee gehouden dat hij iemand zou kunnen verwonden”, benadrukte de officier van justitie. Ze vroeg zich af waarom de man ontkent dat hij een wapen bij zich had.
[quads id=1]

kind Suriname
Kind niet in veiligheid gebracht

Belfor stelde dat het kind ook door de vader verwond kan zijn, omdat ook hij een houwer had. “Twijfels al om. Waarom is het kind niet in veiligheid gebracht toen het geval zich voordeed” vroeg de advocaat. Hij hekelt het feit dat de politie geen bloedsporenonderzoek heeft verricht. “Waarom hebben ze dat nagelaten?”.
Bron: DWT