Video – Toeristen mishandeld en gekneveld op weg van Paramaribo naar Langatabiki

Toerist Paramaribo

“Het was een verschrikkelijke ervaring”. Beroofd worden op weg van Paramaribo naar Langatabiki. Ik zag iemand plotseling op de auto afrennen met een geweer in zijn hand.
[quads id=1]

Paramaribo naar Langatabiki

Hij loste een schot in de lucht en toen begreep ik dat het ernst was. Ik ben echt geschrokken en ben meteen gestopt”’ vertelt John Tojo in gesprek met de Ware Tijd. Hij is vorige week ook slachtoffer geworden van één van de vele berovingen op de weg naar Langatabiki.

4 gemaskerde mannen

[quads id=1]
De beroving vond plaats in de buurt van de Toematoe-brug. Het slachtoffer werd samen met de overige passagiers gedwongen uit te stappen. De groep is door vier gemaskerde rovers afgevoerd naar een plek waar twaalf andere slachtoffers gekneveld op de grond lagen. “Wij moesten ook op de grond gaan liggen en vooral de blanke toeristen die ik vervoerde werden mishandeld.”

Boos op de blanken

Tojo benadrukt dat de rovers erg kwaad waren op de blanken. Omdat zij volgens de rovers gezien worden als nakomelingen van slavendrijvers moesten ze hardhandig aangepakt worden. Tojo meent dat de misdadigers zeer onmenselijk te werk gingen. “Ze begonnen op de blanke slachtoffers te lopen en dat vond ik heel erg. Maar toen ik iets wilde zeggen, heb ik slagen geïncasseerd. Deng man wipi mi nanga owru tapu mi baka.”
[quads id=1]

Spraakbericht waarschuwing

De rovers zijn na hun daad gevlucht met de auto van Tojo. Volgens het slachtoffer is het voertuig totaal vernietigd teruggevonden door de politie. “Ik kan nu niet werken, want alles is bijna vernietigd en dat is stressend voor mij. “Den man disi e span mi ede gewoon.”

Toerist Paramaribo
Toerist Paramaribo. Video stil

Via een spraakbericht en een video op Facebook (zie onderstaande video’s) worden burgers gewaarschuwd voorzichtig te zijn bij bezoek aan het gebied. Districtscommissaris Margretha Malonti bevestigt dat de criminaliteit de afgelopen periode is gestegen in haar gebied. De misdadigers zijn volgens haar zowel te land als te water op de loer. Ze vermoedt ook dat het om jongens van de omgeving gaat omdat ze aucaans en paramacaans praten.
[quads id=1]

De minister is op de hoogte

Intussen is minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie al op de hoogte gesteld van de zorgwekkende situatie. De patrouilles zijn opgevoerd, maar van de rovers ontbreekt nog elk spoor. “U weet dat de wegstrekking tussen Moengo en Langatabiki bijna 100 kilometer is, maar toch heeft men gesurveilleerd om te kijken of ze de criminelen kunnen pakken, maar dat is nog niet gelukt”, zegt Malonti.

Bekijk hier de video en luister naar de waarschuwing:


Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.