Video – Clarence Seedorf Stadion in Suriname staat te koop voor 3,5 miljoen euro?

Suriname Seedorf

Droom spat uiteen: Seedorf Stadion in Suriname te koop. Clarence Seedorf had in 2001 grootste plannen toen hij in Suriname een stadion van 4 miljoen gulden liet bouwen.
[quads id=1]

Stadion te Para Suriname

Vier jaar geleden werd het complex al niet of nauwelijks meer gebruikt. Sinds gisteren is het Clarence Seedorf Stadion in Para te koop.

De vraagprijs is 3,5 miljoen euro. De gelukkige krijgt niet alleen een stadion met 2000 zitplaatsen, maar het terrein behelst in totaal 6 hectare.
[quads id=1]

Baka Para Suriname

Seedorf had in 2001 grootste plannen met het stadion, dat werd gebouwd op familiegrond ‘Baka Para’. Het project moest kinderen van de straat houden. Ook het plaatselijke voetbal moest ervan profiteren. ,,Kinderen moeten ’s avonds geen fruit of kranten verkopen. Een voetbalschool kan daar aan bijdragen. Op deze manier wil ik de Surinamers ook een hart onder de riem steken”, zei Seedorf bij de opening.

Oom Henry Seedorf

De ex-Ajacied stelde zijn oom Henry Seedorf aan het hoofd van de stichting ‘Future With Values’. Het stadion was aanvankelijk een succes. Liefst 600 kinderen kregen niet alleen voetbaltrainingen, maar ze kregen ook eten, drinken en voetbalschoenen.
[quads id=1]

Foto ANP

De voormalige ster van onder meer Real Madrid en AC Milan bekostigde dat allemaal. Seedorf wilde in 2008 de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een schenking doen van drie miljoen euro, maar wilde wel inspraak in het project. De SVB wees dat plan echter af. Toen ook het bedrijfsleven niet met donaties over de brug kwam, ging het in 2010 mis. Henry Seedorf trok zich terug.

Niet ver van Paramaribo

De droom van Clarence Seedorf spatte uiteen. En sinds gisteren staat het complex aan de Martin Luther Kingweg niet ver van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, te koop.

In 2011 bestond het complex 10 jaar. Bekijk hier een video daarover:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.