Fraude bij Wegenautoriteit Suriname?? Onderzoek naar directeur is gewenst!

Fraude Suriname

Vanuit het parlement wordt de wens uitgesproken dat een onderzoek ingesteld wordt naar Geo Norden, directeur van de Wegenautoriteit Suriname.
[quads id=1]

Directeur wegenautoriteit Suriname

Er circuleert namelijk al enkele dagen een audio-opname waarop twee mannen in een telefoongesprek een offerte bespreken, waarbij één van hen de andere – vermoedelijk een ondernemer – aanbeveelt een hoger bedrag op te brengen dan aanvankelijk de bedoeling was.

Wanneer de ondernemer aangeeft dat hij een offerte van een bedrag van “28” – kennelijk 28.000 – zal opmaken, vraagt de andere man van wie wordt vermoed dat het de directeur van de Wegenautoriteit is, hoe met een dergelijk bedrag “winst” gemaakt kan worden.

[quads id=1]

Yu musu pot 51

De ondernemer vraagt vervolgens dat zijn gesprekspartner een suggestie doet. “Yu musu pot’ 51… Yu musu kon totaal tapu 51”, antwoordt de vermeende directeur. Hij bevestigt daarna “51 dusun ja”, wanneer de andere om bevestiging vraagt of hij 51.000 bedoelt. De munteenheid wordt niet genoemd.

Niet over de telefoon

“Efu mi feni en yu abi wan sani na mi yere (Als ik in aanmerking kom voor de gunning, heb je wat bij me te goed)”, belooft de ondernemer. Daarop roept de vermeende directeur geschrokken dat dergelijke mededelingen niet over de telefoon gedaan moeten worden. “Eeeeey mi man… no taki den sani disi na telefoon no (deze zaken roep je niet zo rauw door de telefoon)”, reageert de vermeende directeur waarna het gesprek verbreekt.

[quads id=1]

fraude Surianame
Geo Norden (midden), directeur van de Wegenautoriteit Suriname
Niets meer van zich laten horen

Norden werd door de Ware Tijd in de gelegenheid gesteld een reactie te geven op deze kwestie. Hij had aangegeven daartoe bereid te zijn, maar heeft niets meer van zich laten horen. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie onder wie de Wegenautoriteit ressorteert, heeft evenmin gereageerd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.