Anoniem – Mijn vriend is nu al 4 maanden op vakantie in Paramaribo

vakantie Paramaribo

Hallo iedereen. Ik ben Deborah en ik ben 23 jaar. Ik heb een zoontje, Gio,  van 7 maanden met Georgio.  Maar toen Gio 3 maanden oud was moest zijn vader ‘eventjes’ naar Paramaribo. Tot nu toe is hij daar.

3 broers in Paramaribo

Ik heb gewacht, 1 maand, 2 maanden. Belachelijk toch? Ik heb hem gezegd dat hij terug moest komen anders zou ik het uitmaken. Ik heb van alles geprobeerd maar hij is nog steeds niet terug. Ik hoor verschillende redenen. Hij ging in de eerste instantie om zijn moeder. Die had haar been gebroken dus hij moest haar gaan helpen. Een vader heeft hij niet maar hij heeft wel 3 broers in Paramaribo, dus ik begreep het niet zo. Maar goed. Kom niet tussen Georgio en zijn moeder.

Hem op Schiphol ophalen

Ik woon in zijn huis in Oost, hij betaalt netjes de huur, gas en licht enzo. Zelfs geld stort hij op mijn rekening voor die jongen en voor mij. Maar hij is er niet. Ik dacht eerst dat hij misschien vast zat want de dag dat hij naar huis zou komen, had hij nog spullen gehaald etc. We stonden zelfs op Schiphol om hem op te halen. Daarna hoorde ik een week lang niets van hem. Ik heb zelfs de politie gebeld want ik kon niemand bellen om te vragen waar hij was.

Ik was boos

Toen kwam mijn nicht hem tegen in een club en diezelfde avond belde hij me ook. Ik was zo boos. Ik had een week niets van hem gehoord. Hij zei me dat hij het vliegtuig had gemist en daarna in de problemen zat. Verder wilde hij er niets over zeggen. Maar hij zou snel weer thuis komen.


In de eerste instantie dacht ik dat hij wilde wachten tot eind van de maand om zijn ticket terug te kunnen betalen. Ik heb zelfs voorgesteld om hem voor te schieten, maar hij zei me dat, dat het niet was en dat hij genoeg geld heeft. Hij werd zelfs boos. En twee weken gingen voorbij. Toen belde hij me gelukkig weer voor die jongen.

Al 4 maanden weg

Volgende week wordt het 4 maanden dat hij in Suriname is. Via die nicht hoor ik dat hij gewoon aan het chillen is in Paramaribo. Vakantie vieren dus. Terwijl ik hier zit met een baby. Het liefst pak ik ook het vliegtuig naar Suriname, maar dat vind ik zo desperate. Kijk Georgio heeft me altijd goed behandeld. Tot nu toe had ik nooit een reden om te denken dat er een ander is. Ik ben al 6 jaar met hem.

Geen omgang

Maar om eerlijk te zijn heb ik sinds twee maanden voor de geboorte van Gio tot nu toe geen omgang meer met hem gehad. 9 maanden dus. Welke man gaat zo lang zonder kunnen? En hoe zit het dan met zijn werk? Hij heeft vakantie opgenomen, maar dat kan ook niet zo lang toch? Misschien onbetaald verlof? Ik ben 6 jaar met hem, maar nu merk ik dat ik heel weinig van hem weet.

Vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van irishtimes.com
Paramaribo op vakantie

Bovendien durf ik dat onderwerp ‘andere vrouwen’ ook niet aan te halen want hij wordt echt boos als ik praat over andere vrouwen. Dan gaat hij me weer weken niet bellen. Goed, ik zit nu hier met een baby alleen in dat huis. Ik schaam me ook tegenover mensen om te zeggen dat mijn vriend in Paramaribo op vakantie is. Zo lang. Ik doe alles hier alleen. Behalve financieel heb ik niets aan hem.

Ik ben zo alleen

Ik voel me echt onzeker, en vreselijk alleen. Hij heeft gewoon geen idee hoe ik me voel. 6 jaren lang zijn we altijd bij elkaar geweest. Natuurlijk ging hij wel naar zijn moeder, maar soms maar een weekje. Contact met zijn moeder en familie heb ik niet echt. Nooit gehad dus ik kan ze moeilijk contacten. Maar Georgio belt me wel hoor. Als ik hem vraag wanneer hij komt dan zegt hij snel.

Wat moet ik doen?

Wat moet ik hiervan denken mensen? Waarom komt hij niet gewoon naar huis? Wat kan er toch zijn? Zal er toch een ander zijn. Of wil hij niet bij mij zijn? Bij zijn gezin? Ik weet het niet meer. Daarom heb ik het gedurfd om mijn verhaal aan jullie te schrijven. Misschien weten jullie wat er aan de hand is. Of misschien kunnen jullie mij adviseren. Zouden jullie dit accepteren? Ik moet iets doen want straks komt hij helemaal niet meer terug. Wat moet ik dan beginnen?

Gerelateerde verhalen (Klik op de foto om het verhaal te lezen):
Anoniem – Ik ben verliefd geworden tijdens mijn vakantie in Paramaribo
vakantie Paramaribo

Anoniem – Mijn vakantie naar Paramaribo met mijn schoonfamilie
vakantie Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.