Video – 9000 petflessen en blikjes gedumpt in Paramaribo tijdens Wandelmars

wandelmars Paramaribo

Ruim 9.000 flessen afval tijdens wandelmars Paramaribo. Een mini-onderzoek verricht door het recyclingbedrijf Samarja heeft het dumpgedrag van burgers tijdens de avondvierdaagse weer eens blootgelegd.
[quads id=1]

9.416 petflessen en blikjes in Paramaribo

Er zijn in de vier dagen samen 113 netzakken aan plastic afval opgehaald met 9.416 petflessen en blikjes. Het onderzoek is in opdracht van Fernandes Bottling Company uitgevoerd en wel voor de derde keer.

Van het opgehaalde afval bestond 75 procent uit petflessen en plastic afval van het materiaal hdpe (hoge dichtheid polyetheen). De rest was aluminiumblikjes. Het afval is alleen op de wandelroutes verzameld. Anwar Alibux, voorzitter van Samarja, vertelt dat het ophaalteam ook een honderdtal glazen flessen heeft aangetroffen.

Werkelijk aantal ligt hoger

Er zijn dit jaar weliswaar 9.416 flessen verzameld, maar dit aantal ligt in werkelijkheid veel hoger.
[quads id=1]
wandelmars Paramaribo
Alibux vertelt dat er 23 netzakken van het ophaalteam verloren zijn gegaan, omdat die ongelukkigerwijs door de vuilophaalauto zijn meegenomen. Met die erbij, zou de werkelijke hoeveelheid die is opgehaald op ruim twaalfduizend komen te staan.

Een deel wordt nog gemist

“We missen dus bijna een vijfde deel.” Bij het eerste onderzoek in 2016 zijn er zesentwintigduizend petflessen en aluminium blikjes opgehaald en vorig jaar 10.164. Alibux denkt, uit ervaring, dat het werkelijke aantal dit jaar veel hoger zou kunnen liggen.
[quads id=1]

Bekijk de video van de Wandelmars in Paramaribo

Heb je de wandelmars gemist? Bekijk hier een korte samenvatting van de wandelmars in Paramaribo:

Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.