Moslim broers Raoel en Naser nog steeds vast in Paramaribo. Werken ze voor Isis?

broers Paramaribo

De broers zitten nog steeds vast in Paramaribo. Het ziet er niet naar uit dat de twee terreurverdachten Raoel A. en Naser I. die de Nederlandse nationaliteit bezitten, gauw op vrije voeten zullen komen.
[quads id=1]

Nog steeds in Paramaribo

De twee moslimbroers werden in juli van het vorig jaar aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terreurdaad. Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag tijdens de voortgang van de rechtszaak, de twee broers gehoord.

Veel dossiers

Uit het politioneel onderzoek is er een stapel met dossiers aan informatie verzameld dat als bewijs moet dienen in deze zaak. De rechter heeft één van de vele dossiers in de zaak behandeld tijdens het verdachtenverhoor. Dit duurde meer dan drie uren. De verdachten zijn geconfronteerd met een uitdraai die de forensische opsporingsdienst van de politie heeft gemaakt uit WhatsApp-berichten en e-mails.
[quads id=1]

Contact met Isis

Een agent die het onderzoek heeft verricht, verklaarde tijdens de zitting dat de verdachten contact hadden met leden van de terreurbeweging Islamitische Staat (Isis). De verdachten zouden op meerdere momenten contact hebben gehad met verschillende personen die kennissen uit Suriname rekruteerden om de ideologie van de terreurorganisatie te verspreiden.

Dochter van Brunswijk

Twee ex-vriendinnen van de verdachten onder wie een dochter van parlementariër Ronny Brunswijk zijn daarbij genoemd. Een zeker Riaz die onderdak kreeg bij verdachte Raoel A. zou via Turkije naar Syrië zijn afgereisd. Toen Riaz in Turkije aankwam zou hij contact met de twee verdachten hebben gemaakt, omdat hij geld nodig had. Deze maakten op hun beurt geld over naar Riaz, die vervolgens afreisde naar Syrië om deel uit te maken van Isis.
[quads id=1]

Foto uit Syrië

De laatste keer dat zij contact met hem maakten was toen hij Naser I. een foto stuurde waarop hij poseert met een Ak-machinegeweer naast een tank in Syrië. Er zijn namen van meerdere mensen genoemd tijdens de zitting die via de twee verdachten zouden zijn geholpen om Isis en of andere terreurgroepen te versterken. De verdachten ontkennen hieraan meegewerkt te hebben.

Meerdere patronen aangetroffen
broers Paramaribo
Foto van Dagblad Suriname

Bij huiszoekingen zijn er in totaal meer dan honderd scherpe patronen aangetroffen in de woningen en voertuigen van de verdachten. Ook is gebleken dat de broers meerdere keren geldsbedragen hebben ontvangen van personen uit verschillende landen. Enkele van deze personen zouden leden zijn van de Isis. De rechter verdaagde de zaak naar 21 mei, onder andere omdat hun advocaat Raoul Lobo nog een andere zitting zou moeten bijwonen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.