Veel mensen in Paramaribo hebben geen stromend water. Buis kapot!

water Paramaribo

Een groot deel van Paramaribo zit zonder stromend water. Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zegt aan Starnieuws dat een twaalf duim buis aan de Stanvastestraat bij het William Kraanplein, is beschadigd door een graafmachine van Tjonga Langa. Dit zorgt voor enorm veel ongerief.
[quads id=1]

Paramaribo zonder water

Bij het William Kraanplein te Poelepantje is de hoofdader van waterdistributie van de SWM. Het toevoer van water naar verschillende gebieden is afgesloten. Het zal enkele uren duren voordat het probleem verholpen en onder controle is, legt Oosterling uit. Als de breuk hersteld is, moet het water getest en gezuiverd worden.

SWM heeft aangifte gedaan

Oosterling ergert zich eraan dat bedrijven graafwerkzaamheden verrichten zonder vooraf een tekening op te vragen en af te stemmen. De SWM heeft pas aangifte kunnen doen over deze vernieling, nadat de politieleiding heeft ingegrepen. Het bedrijf kreeg op het politiebureau te horen dat er geen aangifte gedaan kan worden.
[quads id=1]
water Paramaribo

De vernieler moet het betalen

Oosterling voert aan dat vaak vernielingen worden aangericht, zonder dat de schade wordt vergoed. De vernieler van de infrastructuur zal moeten opdraaien voor de kosten, stelt de SWM-directeur. Hij verontschuldigt zich voor het ongerief dat nu wordt ondervonden door Groot Paramaribo.
[quads id=1]
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.