Politie agenten verdacht van verwisselen pakken cocaïne in pakken blom -Suriname

drugs Suriname

De verdachten Mirjam D., Danny B. en Marvin S., allen buiten functie gestelde politieambtenaren van Suriname, stonden maandag wederom voor het gerecht.
[quads id=1]

Politiebureau Richelieu Suriname

Het drietal wordt verdacht van het verduisteren van vermoedelijk 3,6 kilogram cocaïne uit het politiebureau te Richelieu in Suriname. De pakken cocaïne zijn volgens het onderzoek verwisseld met blom.

Deze zaak deed zich voor in november van het vorig jaar. De drugs was enkele uren voor de verduistering in beslag genomen tijdens een controle op Stolkertsijver te Suriname. De oorspronkelijke koerier, ene B. was daarbij in verzekering gesteld. Volgens het onderzoek is de drugs verduisterd om de oorspronkelijke verdachte B. vrij te krijgen. Marvin S. en Danny B. zijn voorlopig in vrijheid gesteld, terwijl Mirjam D. nog achter de tralies blijft zitten.
[quads id=1]

Hij was vrij

Marvin S. was als rechercheur verbonden bij politiepost Richelieu. Waarom hij zich geroepen voelde zich te bemoeien met de zaak terwijl hij vrij was, kon hij niet concreet uitleggen tegenover rechter Cynthia Valstein en officier Roy Elgin. Hoewel er volgens het onderzoek duidelijke aanwijzingen zijn, dat hij meer weet, ontkent hij iets af te weten van de verduistering.
[quads id=1]
drugs Paramaribo

Speurhond rook drugs

De Narcoticabrigade ontdekte bij de overname dat het geen drugs was, maar blom. Ook dat de pakken verwisseld waren. Dit is volgens het onderzoek in het kantoor van inspecteur Danny gebeurt. Een speurhond rook drugs in de kamer van de inspecteur, maar niet in het voertuig waarin de drugs is afgevoerd naar de Narcotica brigade.

Advocaat Chandra Algoe, die de inspecteur bijstaat, wees erop dat niemand kan bewijzen dat er drugs in beslag is genomen op Stolkerstijver Suriname omdat het spul niet getest is. Daarnaast merkte ze op dat de speurhond geen drugs kon ruiken in de auto omdat die elke dag wordt gewassen, dus de geur zou kunnen vervliegen.

Uitgesteld naar 8 mei

Die opmerking is echter van tafel geveegd door Elgin. “Hoe logisch is het dat een kofferbak elke dag gewassen wordt”, vroeg de officier zich af. De advocaat van Mirjam D., Arjan Ramlakhan, vroeg voorlopige in vrijheidstelling van zijn cliënt. De rechter is hier echter niet op ingegaan omdat de zaak vanwege plotselinge ziekte van Elgin, abrupt is uitgesteld naar 8 mei.
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:
Hoe is de drugs veranderd in blom? Over de twee aangehouden politieagenten.