60 kilo coke moest met KLM vertrekken vanuit Paramaribo naar Amsterdam

vakantie Suriname Paramaribo

Voor de derde keer in zeer korte tijd hebben de autoriteiten een grote partij cocaïne onderschept die op transport was gezet naar het buitenland.
[quads id=1]

Paramaribo naar Nederland

Het Bestrijding Internationale Drugs team (BID team) van het Korps Politie Suriname trof de drugs afgelopen zondag aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

KLM vliegtuig

[quads id=1]
De lading, ongeveer 63 kilo in totaal, was in 55 pakken verstopt in een container die in de bagageruimte van een KLM-vliegtuig van Paramaribo richting Nederland zou gaan. Het gaat om een container waarin koffers worden geladen. Leden van het BID-team ontdekten tijdens de reguliere controle onregelmatigheden en stelden een nader onderzoek in.

Dubbele bodem

Toen werd een dubbele bodem ontdekt aan de container waarin het spul was verborgen. Er zijn nog geen aanhoudingen in deze zaak verricht.

vliegveld Paramaribo
Voorbeeldfoto Zanderij

[quads id=1]

Niet de eerste keer dit jaar

Sinds begin maart zijn er verschillende grote drugsladingen bestemd voor het buitenland in Suriname en daarbuiten onderschept. Het begon met 488 kilo cocaïne in Saramacca, gevolgd door 270 kilo in Antwerpen, België, waarna vorige week in de Jules Sedney Nieuwe Haven te Paramaribo 42.4 kilo coke werd aangetroffen en in beslag genomen.

Georganiseerde criminaliteit

“Als veiligheid werkelijk een prioriteit was in het beleid, hadden we niet zes ministers op Juspol in zeven en een halve jaar tijd gehad.
[quads id=1]
Dan was de situatie van de veiligheid ook een andere, dan hadden we ook niet zo een drama met de georganiseerde criminaliteit waarbij duizenden kilo’s drugs in beslag worden genomen”, stelde VHP-parlementariër Krishnakoemarie Hussainali-Mathoera tegenover journalisten.

Hoe komt het binnen?

Ze is blij dat er de laatste maanden grote partijen cocaïne zijn onderschept, maar zij vraagt zich af hoe deze ladingen het land binnenkomen. Ze plaatst deze kanttekening tegen de achtergrond van de drie helikopters en enkele vaartuigen die de overheid de afgelopen jaren voor het Nationaal Leger en voor de kustwacht heeft aangeschaft.

Drugsdoorvoerhandel in Suriname

Door de omvangrijke drugsdoorvoerhandel in Suriname vormt het land, aldus Mathoera een veiligheidsrisico voor andere landen. Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi pleit voor een internationale aanpak. Er moet een nauwere samenwerking komen met Interpol, de drugsbestrijdingsdiensten van landen als de VS, Columbia en Europese landen, vindt hij. De partij hoopt dat de nieuwe minister van Justitie en Politie (Juspol) hier hoge prioriteit aan zal geven.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.