Video – Lichamen na dodelijk verkeersongeval Suriname niet vrijgegeven

begraven Paramaribo

Vorige week zijn 2 jongeren overleden na een ongeval in de  Nickerierivier in Suriname. De rechter-commissaris heeft vrijdag de aanhouding van Jatemin K. (47) na toetsing met 30 dagen verlengd.

Nickerie rivier Suriname

Hij is op zondag 1 april omstreeks 05.00 uur betrokken geweest bij een verkeersongeval aan de Van Idsingaweg bij de Rotterdamsluis. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de bestuurder vermoedelijk rechtdoor heeft gereden in plaats van de bocht te beschrijven met als gevolg dat hij tegen de betonnen wand van de Rotterdamsluis botste en met het voertuig in de Nickerierivier belandde. Jatimin K. wist uit het voertuig te komen en naar de kant te zwemmen.

2 jongeren overleden

In het voertuig, dat was gezonken zaten de 16-jarige Samentha Wirjomengollo en de 22-jarige Adriaan Wonokarijo.

Foto komt van R. Raymond

De twee slachtoffers die op de achterbank van het voertuig zaten, vertoonden geen tekenen van leven.

Hij gaf ze een lift

Jatemin verklaarde de twee personen een lift te hebben aangeboden nadat hij zag dat de vrouw niet op haar benen kon staan en ondersteund moest worden door de man. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

De 2 lichamen zijn nog niet vrijgegeven door de politie. De patholoog anatoom is namelijk niet in Suriname. De familie kan hierdoor geen afscheid nemen. Bekijk de een video erover: