Rudy Elias – De mobiele straat kapper van Geyersvlijt – Paramaribo

kapper Paramaribo

“Als hij niet kan dan laat ik het niet knippen hoor. Hij is mijn vaste barbier”, zegt Jonathan.
[quads id=1]

Geyersvlijt te Paramaribo

Met bier op een wagen langs de Bonistraat te Geyersvlijt in Paramaribo zit hij op een geïmproviseerde bank, terwijl kapper Rudy Elias zijn hoofdhaar en wenkbrauwen fatsoeneert.

Volgens Jonathan moet Elias’ mobiele barbierwerk meer bekendheid krijgen in de gemeenschap. De kapper woont op Geyersvlijt, is daar heel actief en rukt ook vaak uit naar omliggende woonbuurten zoals Blauwgrond, Morgenstond en Maretraite. “Ik pak zelfs de bus en ga helemaal thuis voor mensen knippen. Soms zoeken we gewoon langs de hoofdweg een geschikte plek, dan doen we het”, zegt een zelfverzekerde Elias.
[quads id=1]
Hij knipt of epileert eenieder die erom vraagt, zowel de man als vrouw. Soms bellen ouders voor hun kinderen. Zijn mobiele nummer is intussen bij velen terechtgekomen. Elias knipt alleen op afspraak. Hij is “zeer flexibel” en “heel vlot”. Dat is nodig, zodat hij de afspraken met al zijn klanten zo nauwkeurig mogelijk kan nakomen.

Op de parkeerplaats van een winkel is mobiele kapper Rudy Elias aan het werk.

Voor de unieke dienstverlening is hij wel genoodzaakt een hoger tarief te vragen dan de normale barbier in een shop. Dat begrijpen de meeste klanten wel als hij het uitlegt. Hij is uitgerust met alle benodigde kappersgereedschappen.
[quads id=1]
“Ik ben gewoon begonnen met knippen voor vrienden en de liefde voor het kapperswerk is met de jaren gewoon verder gegroeid, totdat ik vijf jaar geleden startte met mijn mobiele barbierwerk. Ik kom zelfs waar de weg onder is gelopen vanwege de regen”, zegt Elias, terwijl hij staat te scheren met op zijn eigen hoofd een gekamde bol kroeshaar.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.