Een zwembad speciaal voor vrouwen (met een maatje meer) in Paramaribo

Zwembad Suriname

Vrouwen hebben binnenkort hun eigen zwemgelegenheid in Paramaribo. Ondernemer Sammy Doerga speelt daarmee in op de “redelijke vraag” hiernaar.

Discotheek Energy in Paramaribo

De uitbater van voormalig discotheek Energy in Paramaribo liep al jaren met het idee om een zwembad te bouwen aan de L’ Hermitageweg. “Na een evenement (toen de discotheek nog draaide, …red.) hadden gasten soms de behoefte om te zwemmen, maar er was niet echt een plek in de nabije omgeving.

Privacy voor vrouwen

Ik heb toen gedacht om zelf een zwembad te bouwen en van het één kwam het ander.” Doerga had aanvankelijk niet het idee om zich speciaal op vrouwen te richten. Hij werd tijdens de voorbereidingen voor de opzet van het bad benaderd met het verzoek van vrouwen om speciale ‘vrouwendagen’ in te lassen in verband met de privacy. De ondernemer zag dat wel zitten. Echter, hij kwam al gauw tot het besef dat iedere exploitant van een zwembad dat ook kan doen.

Personen met een maatje meer

“Ik dacht, ik keer de rollen om: het zal hoofdzakelijk voor vrouwen zijn en tussendoor zul je themadagen hebben waar een uitzondering gemaakt kan worden op die regel.” Als voorbeeld daarvan noemt hij family days. Doerga wil daarnaast speciale dagen inlassen voor andere groepen zoals seniore burgers of personen met een maatje meer. “Mensen willen zich graag op hun gemak voelen.”

Nieuwe entertainment spot in Paramaribo

Doerga gaat in drie fasen aan de slag. In de eerste mogen vrouwen zich aansluiten en is de plek op bepaalde tijdstippen beschikbaar voor scholieren om er te zwemmen en voor zwemlessen. In fase twee wordt er een kinderopvang in gebruik genomen op het complex en er komt entertainment voor de kinderen. Dat is om de vrouwen met kinderen tegemoet te komen. In fase drie, medio september, komen er een gym en sauna voor vrouwen op het complex.

vrouwen Suriname
Het zwembad van Sammy Doerga zal exclusief toegankelijk zijn voor vrouwen. Foto: collectie Sammy Doerga
Opening 16 april

Verder wil hij uiterlijk begin van het nieuwe schooljaar een mini-voetbalveld opzetten voor scholieren en mensen uit de buurt. Doerga spreekt van een investering van ruim tweehonderdduizend US dollar. “Ik heb zelf twee keer een lening moeten sluiten bij de bank.” Het zwembad is ongeveer 25 bij elf meter groot. Er is daarnaast een kinderbad van circa vier bij twaalf meter. Het bad is vanaf 16 april operationeel, maar vrouwen mogen nu al een lidmaatschap aanvragen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.