Bedrijf Ulstrel in Paramaribo ontruimd onder toezicht van de politie

Ulstrel Paramaribo

Het bedrijf Ulstrel in Paramaribo is woensdag ontruimd na tussenkomst van een kortgedingrechter. Advocaat Maureen Nibte staat de aandeelhouders bij.
[quads id=1]

Politie in Paramaribo

Ze zegt dat de rechter tot het besluit kwam omdat het bedrijf sinds vorig jaar financieel zou zijn benadeeld door beheerder Clifford V. Ook zou er geen goede band zijn tussen hem en de aandeelhouders, die al geruime tijd geen koperen cent hebben ontvangen.
[quads id=1]

Taxicentrale draaiende te houden.

Tijdens de ontruiming rond tien uur ’s morgens onder toezicht van de politie, heeft een deurwaarder alle goederen van het terrein verplaatst naar een voorlopige opslagplaats. Er is na lang overleg tussen de aandeelhouders, het personeel en de advocaat besloten de taxicentrale draaiende te houden op het adres ten gunste van de chauffeurs. Die groep werd tijdens de ontruiming geïnformeerd over wat er speelt.

Het bedrijf in Paramaribo. Foto van Jason Leysner
Ruzie binnen de organisatie

Er is een coördinator gekozen om voorlopig leiding te geven aan het taxibedrijf. De chauffeurs waren verbaasd dat er zoveel mis is gegaan binnen de organisatie. Ulriek D. en Jane D., de rechtmatige aandeelhouders van het hele bedrijf, menen sinds mei 2017 geen zeggenschap gehad te hebben op geen enkel vlak en ook geen inzage gehad te hebben in de inkomsten. Als de beheerder werd gevraagd verantwoording af te leggen, leidde dat tot ruzie.
[quads id=1]

Aangifte van verduistering

Uitgerekend is dat sinds mei 2017 Ulstrel ongeveer één miljoen Surinaamse dollar schade heeft geleden. De aandeelhouders hebben besloten aangifte te doen van verduistering. Ook komt er een accountantsonderzoek naar alle inkomsten en uitgaven over de afgelopen maanden om het totale verlies in kaart te brengen.

Beheerder niet aanwezig

Beheerder Clifford V. was niet aanwezig bij de ontruiming. Pogingen van de redactie om hem te spreken te krijgen, bleven vruchteloos. Volgens Nibte is er vorig jaar mei een einde gemaakt aan het zeggenschap van de beheerder. Clifford V. had daarvoor een volmacht over Ulstrel, dat bestaat uit een taxi- en ketjapbedrijf en een restaurant.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.