Partij coke tussen de bami en stroop gevonden te Nieuwe Haven Paramaribo

coke Paramaribo

Meer dan 42 kilo cocaïne onderschept in containers te Paramaribo waarin bami en stroop zou worden geëxporteerd; ondernemer aangehouden
[quads id=1]

Nieuwe Haven Paramaribo

De Douane recherché is op dinsdag 3 april bij een controle gestuit op drugs die verborgen zat aan de onder kant van twee twintig voet containers. Deze containers werden gecontroleerd, aangezien er bami en stroop zou worden ingeladen voor de export. Tijdens de controle merkten de douaniers op dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd geboord om na te gaan wat erin zat. Een witte substantie die eruit kwam werd getest.

KPS Suriname

[quads id=1]
De test wees uit dat het om drugs gaat. De containers werden overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex en de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld.
Met behulp van de Brandweer zijn de vier balken verwijderd onder de twee containers. In de balken, die hol van binnen zijn, waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs was verstopt. In totaal zijn er 44 ijzeren cilinders uit de ijzeren balken gehaald.

Ondernemer weet van niets

De drugs heeft een totaal gewicht van 42.400 gram. De 47-jarige ondernemer Feroskhan Sh. is in deze zaak aangehouden. Hij verklaarde dat hij de containers bij een verschepingsbedrijf heeft ingehuurd en niks van de drugs af weet.
[quads id=1]
coke Paramaribo

In beslag genomen

De drugs is in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de ondernemer in verzekering gesteld.
De narcoticabrigade onderzoekt deze zaak verder.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.