Video – Blikschaderegeling Suriname. Goed idee of slecht idee?

blikschade Suriname

Paramaribo: Verzekeringsmaatschappijen komen deze week bijeen om de blikschaderegeling te evalueren die op 1 maart is ingegaan.
[quads id=1]

Meer voorlichting is nodig

“Het is pas ingetreden, dus we moeten zien hoe we nog meer vorm hieraan kunnen geven”, zegt Steven Williams, manager Claims bij Verzekeringsmaatschappij Assuria, tegen de Ware Tijd.

De roep om meer voorlichting is de afgelopen periode duidelijker geworden. Dat traject zal – afhankelijk van wat uit de evaluatie voortkomt – worden uitgestippeld. De krant is na de invoering van de regeling benaderd door bezorgde voertuigbestuurders.
[quads id=1]

Gewichtig taalgebruik

Eén van de klachten is dat het taalgebruik op het formulier erg gewichtig is en dat de letters te klein zijn, wat problemen kan opleveren voor iemand die moeite heeft met het lezen. Williams wijst erop dat personen elkaar nu meer dan ooit zullen moeten helpen en bijstaan. “Er is geen andere keus. De regeling is er al.”

Liever gefaseerd

Parlementariër Keshopersad Gangaram Panday heeft pas nog in gesprek met de krant gesteld dat er meer voorlichting en begeleiding moet komen om de mindshift over deze nieuwe regeling teweeg te brengen bij de gemeenschap. Hij had liever gezien dat de regeling gefaseerd was ingevoerd.
[quads id=1]

Foto van Stefano Tull
Informatie op hun website

Williams zegt dat de verzekeringsmaatschappijen informatie op hun website hebben over de meest gestelde vragen. “We proberen op allerlei manieren in te komen met de voorlichting.” Op het formulier komt een veld ‘groene kaartnummer’ voor. Williams zegt dat het bestemd is voor buitenlanders die betrokken raken bij een aanrijding.

Bekijk hier een blikschade Instructiefilm van Assuria

Gerelateerde berichten:
Bekendmaking nieuwe regel: Bij blikschade niet meer wachten op de politie
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.