Positief nieuws!! Economisch vooruitzicht Suriname van ‘negatief’ naar ‘stabiel’

geld Suriname

Standard & Poor’s (S&P) heeft Surinames kredietvooruitzicht naar boven bijgesteld van ‘negatief’ naar ‘stabiel’. Naarmate de goudprijzen stabiliseren en de productie toeneemt, is Suriname volgens S&P terug op het pad van economische groei.
[quads id=1]

Schuldenlast van de regering van Suriname

Hierdoor vermindert de druk op externe financiën en wisselkoersen, worden betere begrotingsresultaten geboekt en neemt de netto-schuldenlast van de overheid af.

De Economie in Suriname

Zo blijkt uit een rapport dat naar de minister van Financiën is gestuurd. dWT heeft de hand weten te leggen op het document, een voortvloeisel uit de evaluatie die Standard & Poor’s in januari dit jaar maakte over de Surinaamse economie en de stand van de overheidsfinanciën. De ratings in de verschillende categorieën zijn op het oude niveau gehandhaafd. Alleen het vooruitzicht, omdat de situatie licht is hersteld, werd bijgesteld.
[quads id=1]

Herzien

srd geld suriname
“We herzien daarom ons vooruitzicht voor de Republiek Suriname van ‘negatief’ naar ‘stabiel’. We bevestigen onze ‘B’ lange termijn soevereine kredietrating en onze ‘B’-senior-schuldrating op de 550 miljoen US dollar-obligatielening die in 2026 zal worden terugbetaald”, zegt S&P naar aanleiding van de huidige stand van zaken. Ook Suriname’s ‘B-plus’-rating voor het overmaken en omwisselen van vreemde valuta wordt bevestigd.
[quads id=1]

De komende 12 tot 24 maanden

Het stabiele vooruitzicht weerspiegelt S&P’s verwachting dat de komende twaalf tot 24 maanden de reële groei van het bruto binnenlands product positief zal blijven en stijgen, dat het overschot op de lopende rekening zal resulteren in toenemende “bruikbare” reserves. Ook wordt verwacht dat overheidstekorten zullen blijven afnemen, inflatie zal teruglopen en dat de netto-schuldenlast van de overheid zal blijven afnemen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.