Boze Ronnie Brunswijk valt mensen aan op het voetbalveld. Suriname Meerzorg

Brunswijk Suriname

Ronnie Brunswijk valt cameraman Garuda en voorzitter Meerzorg Sportbond aan. Ronnie Brunswijk heeft zich afgelopen zaterdag weer laten gaan op het voetbalveld.
[quads id=1]

Brunswijk tegen Nathoe

Hij was aanwezig in het Meerzorgstadion waar het 13de Lidbondentoernooi van de SVB voortgezet werd. Hij viel daarbij eerst de voorzitter van de Meerzorg Sportbond, Michel Nathoe, verbaal aan. “Sot k… san je doe”, begon Brunswijk tegen Nathoe. Daarna rende hij ook richting de cameraman van Garuda met bedreigende woorden. Dit voorval vond plaats voor de spelers van The Brothers en Jong Rica en ook de 5-man koppige wedstrijdleiding van de SVB, vlak bij de kleedkamers.

Brunswijk spuugde zijn gal uit

Toen Brunswijk het stadion binnenkwam, had de wedstrijdleiding de partij tussen The Brothers en Jong Rica na een kwartier wachten, afgefloten. Brunswijk ging eerst richting de leidinggevenden van Jong Rica en spuugde zijn gal daar uit. “Ik heb jullie gezegd dat jullie niet gaan kunnen spelen zonder een legitimatiebewijs”, zei hij. Volgens de leiding van Jong Rica hadden ze van de SVB-competitiemanager begrepen dat ze zonder een legitimatiebewijs mochten spelen.
[quads id=1]

Verbaal aangevallen

Hierna vroeg Brunswijk wie de voorzitter was van de Meerzorg Sportbond. Nauwelijks nadat Nathoe zich voorstelde, werd hij verbaal aangevallen door Brunswijk. “Sot k… san je doe. Mi ne lob a k…o sang. If joe wang sab if oen draai compa, dan na mi joe moes aksi. Waarom gaan jullie naar de SVB”, ergerde Brunswijk zich. Hij bleek boos te zijn over het feit dat de Meerzorg Sportbond, Sportbond Commewijne en Albina Sportbond schriftelijk aan de SVB hadden gevraagd om de geruchten dat er geen competitie is afgedraaid te Moengo, te onderzoeken

Zaak  onderzoeken

“We hebben geluiden gehoord op het veld en we hebben de SVB gevraagd om de zaak te onderzoeken. Nu de SVB de zaak onderzocht heeft, zijn we klaar om te spelen”, zei een beheerste Nathoe.

Brunswijk en Nanthoe

Terwijl Brunswijk en Nathoe in conclaaf waren, kwam de cameraman van Garuda, die boven op de perstribune stond, naar beneden om te kijken wat er gebeurde. Brunswijk zag tussen de treden van de trap een cameralens en werd heel erg woest. “Ey ey, if ie meki k..o sang; meki mi foto, dan jo sjie sang ow psa”, zei hij tegen de cameraman en rende naar hem via de arbiterskamer. Nadat een ieder Brunswijk tot rust maande, kwam hij terug naar buiten. Hij dacht dat de cameraman stiekem foto’s van hem wilde schieten. “Als hij wil filmen, moet hij voor mij staan en dat doen.

Alles opnemen

Ik ga dan ook precies zo praten dat hij alles opneemt”, zei Brunswijk stoer. Volgens de cameraman hoorde hij mensen luid praten en uitschelden en kwam toen met zijn apparatuur naar beneden. Hij filmde niet eens toen Brunswijk hem aanviel.
[quads id=1]
Nadien gedroeg Brunswijk zich wel netjes en deed de administratieve voorbereidingen voor de ploeg van Real Moengotapoe, die daarna zou spelen tegen Bintang Lair. Hij zei wel dat hij een zure appel te schillen heeft met de mensen van Sportbond Commewijne, die de brief naar de SVB voor onderzoek ook ondertekend hadden. “Met de Albina Sportbond praat ik niet.”
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.