Video – Ex-vrouw van Nelson Mandela, Winnie Mandela, is overleden

Anti-apartheidsactiviste Winnie Mandela (81) overleden. Winnie Mandela, Zuid-Afrikaanse activist en ex-vrouw van de voormalige president Nelson Mandela is maandagmiddag overleden.
[quads id=1]

Ex van Nelson Mandela

Dat melden Zuid-Afrikaanse media. Nomzamo Winifred Zanyiwe Madikizela, bekend als Winnie Mandela, was langere tijd ziek en was sinds het begin van het jaar meerdere keren in het ziekenhuis opgenomen. Haar persoonlijke assistent Zodwa Zwane meldt dat haar familie later op de dag met een bericht naar buiten komt.

Winnie Mandela

Winnie Mandela is geboren in 1936 in Zuid-Afrika. Ze ontmoette Nelson Mandela in 1957 en trouwde een jaar later met de voormalige president. Nelson Mandela werd in 1962 opgepakt voor zijn strijd tegen het apartheidsregime.
[quads id=1]

Foto van dakaractu.com

Tijdens zijn gevangenisstraf zette Winnie Mandela de strijd voort. Ze leidde veel vrijheidsmarsen en werd voorzitter van de vrouwenorganisatie van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC). De partij was destijds verboden.

Winnie Mandela zat zelf 1,5 jaar vast in de gevangenis in 1969 en 1970.
Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het GRATIS.