Robbi Lachmising morgen geen directeur meer bij SLM – Paramaribo

SLM Paramaribo

“Ik hoop dat na mijn vertrek de SLM verder groeit en één van de sterksten wordt in de regio. De potentie is er bij de SLM,” zegt de topman bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor gevestigt te Paramaribo, Robbi Lachmising aan Starnieuws.
[quads id=1]

Bemoeienis van buiten

“Maar ondeskundige bemoeienis van buiten, vereist veel tact om het in goeie banen te leiden,” waarschuwt hij.  Lachmising zijn contract verloopt morgen en wordt niet meer verlengd. In zijn periode vanaf juli 2016 tot en met nu heeft hij heel wat achterstanden ingelopen en stappen gezet voor de verdere ontwikkeling van de national carrier. Niet alleen heeft hij de jaarverslagen van de boekjaren 2013/2014, 2014/2015 en 2015/2016 ingelopen, maar voorspelt hij dat het komend jaarverslag gunstig zal worden afgesloten.
[quads id=1]

Verdere ontwikkeling van SLM

Hij heeft zich als kenner van de sector ingezet op verschillende niveaus. Het structureel tekort aan vliegers is opgeheven door het aantrekken van vliegers en het verzorgen van trainingen. Aansluitend daarop wordt er nu gewerkt aan het crew-scheduling programma dat door de SLM wordt ontwikkeld. Er is gezorgd voor personele versterking, zowel kwantitief als kwalitief. Algemeen wordt gesteld dat de jarenlange achterstanden qua bemensing, training en equipement integraal zijn aangepakt en een traject is uitgezet om SLM de kans te geven zich verder te ontwikkelen en uit te groeien tot een efficiënte en winstgevende onderneming.

Meerdere routes bijgekomen

Zo heeft er vluchtuitbreiding in de regio plaatsgehad en zijn er meer vluchten naar Miami en overige routes. In de zomer zijn er vluchten naar Orlando. Het pilotenkorps is aangevuld met zes nieuwe piloten. Lachmising heeft ook bewerkstelligd dat de regionale vloot wordt vervangen met twee Boeings 737-700, waarvan de eerste medio deze maand komt en de tweede in oktober/november wordt verwacht. Eind deze maand moet ook de callcenter in gebruik worden genomen.

De scheidende directeur

De scheidende directeur zegt dat er met KLM-Engineering een overeenkomst is gesloten voor een onderdelen partnership, waardoor de SLM sneller over onderdelen kan beschikken. Met TUI is ook een samenwerking aangegaan, met vluchten vanuit Paramaribo naar Amsterdam, om de Nederlandse toeristenmarkt mee te krijgen.
[quads id=1]
Maar ook andere administratieve zaken zijn aangepakt om het werk efficiënter te maken. Zo is de administratie van Zanderij samengevoegd met die van het hoofdkantoor en is er gezorgd voor flight entertainment aan boord van de Airbus. De SLM is in onderhandeling met een administratiebedrijf voor de aanschaf van een efficiënt administratiesysteem. Tegelijk zijn ook de kantoorfaciliteiten uitgebreid.

Hoofdkantoor te Paramaribo

Er zijn verschillende ICT-projecten gerealiseerd waaronder virtualisatie applicatie en file servers van het hoofdkantoor te Paramaribo, vernieuwing wireless netwerk hoofdkantoor en installatie glasvezel internetaansluiting hoofdkantoor. Printers zijn vervangen door centrale netwerkprinters en is een management Dashboard ingevoerd. Onder de projecten die lopen zijn behalve de crew scheduling applicatie, ook een mobiele app voor vluchtinformatie en de installatie van glasvezel internetaansluiting te Zanderij.

SLM-directeur Robbi Lachmising vertrekt na anderhalf jaar op 3 april bij de national carrier.

In het afgelopen anderhalve jaar dat Lachmising aan het roer was bij de SLM, heeft hij kans gezien alles zo danig in orde te krijgen dat de A-check van de toestellen in Suriname kan worden uitgevoerd. Dat levert een besparing op tussen de US$ 600.000 en US$ 800.000. Er is ook aangepakt bij de dochterondernemingen Surinam Airways Groundhandling Services en Surinam Airways Cargo. Er is een pushback wagen voor het verplaatsen van vliegtuigen aangeschaft en een Ground Power Unit dat geschikt is voor alle type vliegtuigen.

Let’s go for it

Er is gewerkt aan de transportmiddelen, maar ook aan de koel- en vriesfaciliteiten. De SLM-captain is blij dat hij in staat is geweest, de pionieers van de Surinaamse Luchtvaart te eren. Een borstbeeldstuk van Edwin Kappel op de luchthaven is daar het bewijs van. Ook de gebouwen van de SLM zijn vernoemd naar mensen die hun stempel hebben gedrukt in de ontwikkeling van het bedrijf. Lachmising is de uitdaging met de slogan ‘Let’s go for it” aangegaan, een slogan waar hij nog altijd achter staat.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.