Video – 2 doden in Suriname na ongeval veroorzaakt door dronken chauffeur

begraven Paramaribo

De politie van het ressort Waldeck kreeg op zondag 1 april om 06.00 uur de melding van een verkeersongeval aan de Van Idsingaweg bij de Rotterdamsluis.
[quads id=1]

In het Westen van Suriname

Het ongeval vond omstreeks 05.00 uur plaats. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de bestuurder reed over de Van Idsingaweg, komende van de richting van het Westen en gaande naar het Oosten. Ter hoogte van de Rotterdamsluis is de Van Idsingaweg bochtvormig.
[quads id=1]
Het vermoeden bestaat dat de bestuurder rechtdoor is gereden in plaats van de bocht te beschrijven met als gevolg dat hij tegen de betonnen wand van de Rotterdamsluis botste en met het voertuig in de Nickerierivier belandde. De 48-jarige Jatimin K, die het voertuig bestuurde, wist uit het voertuig te komen en naar de kant te zwemmen.

Hij zwom naar de kant

Hij kwam met de schrik vrij. In het voertuig dat was gezonken, zaten de 16-jarige Samentha Wirjomengollo en de 22-jarige Wonokarijo Adriaan.

Met behulp van de Brandweer en bewoners werd het voertuig boven water gehaald. De twee slachtoffers die op de achterbank van het voertuig zaten, vertoonden geen teken van leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast. De lijken zijn ter obductie in beslaggenomen.

Foto komt van R. Raymond

[quads id=1]
Jatimin die in het bezit is van een geldig rijbewijs, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaastest blies hij 455 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de dronkenbestuurder in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De afdeling Verkeer van het ressort Nieuw Nickerie onderzoekt deze zaak verder. Met het heengaan van deze twee verkeersslachtoffers is de barometer landelijk gestegen naar 18.

Bekijk hier nogmeer video’s:

[quads id=1]

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.