Anoniem: Ik heb hem gevraagd om te kiezen. Nu vertrekt hij naar Paramaribo

man Paramaribo

Ik ben Marga, 20 jaar van mijn leven heb ik aan Leo gegeven. 20 jaar. Ik word nu gek van de gedachte en het idee dat hij al die tijd ook een ander heeft gehad. Ze woont nu in Paramaribo. Maar ze hebben elkaar 25 jaar geleden in Nederland ontmoet.
[quads id=1]

We wonen al 20 jaar samen

Ze heet Cindy en ik geef haar niet de schuld maar ik haat haar wel. Ze kent me heel goed want ze is zijn eerste vriendin. En ze is de moeder van het eerste kind van Leo. Mijn dochter is 4 maanden later geboren. Ik had nooit zwanger moeten worden. Door onze kinderen hebben Cindy en ik Leo nooit losgelaten. Zij bleef wel op de achtergrond. Hij en ik gingen door het leven als man en vrouw. We wonen ook al 20 jaar samen.

Ze is nu in Paramaribo

Zij heeft hem nu wel losgelaten. 2 maanden geleden. Ze is toen vertrokken naar Paramaribo. Ze kreeg een baan aangeboden. En ze was het leven met Leo zat. Ik was blij. Want ik had eindelijk gewonnen. Echt gewonnen. Leo woonde wel bij mij, maar hij had gewoon twee vriendinnen. Misschien wel meer. Want soms twijfelde ik ook wel of hij werkelijk bij haar was. Dan keek ik op haar Facebook en Instagram. Ik wist dan precies als ze iets leuks gingen doen.
[quads id=1]
Ze plaatste dan foto’s met hastag #LisaCindyLeo #qualitytime. Dat deed ze de laatste jaren altijd. Alleen maar voor mij om te zien dat ze samen waren. Ze zet alles op social media. En wat doe ik: zodra ik wakker ben kijk ik op de Facebook en Instagram van Cindy. Als een magneet word ik er naartoe getrokken. Zodoende wist ik precies wat ze doen.
[quads id=1]

Naar haar moeder

Lisa is 19 jaar en van de zomer gaat ze bij haar moeder in Paramaribo wonen. Ze is nu nog hier. Leo is nu veel bij haar maar sinds Cindy weg is lijkt het alsof ik Leo ook kwijt ben. Hij houdt zich alleen maar bezig met Lisa en Cindy. Hij kijkt helemaal niet om naar ons. Ik heb hier een dochter van bijna 19 die ook haar vader nodig heeft. Haar vader praat alleen maar over Paramaribo en Suriname. En dat hij ook daar naartoe wil. Hij heeft me zelfs gevraagd om ook naar Paramaribo te gaan om daar een nieuw leven te beginnen. Dat waren we eigenlijk altijd al van plan. Maar het gebeurde maar niet.

Alleen met een kind

Nu na 20 jaar kom ik er dus achter dat ik niet zijn 1e vrouw was, maar gewoon zijn sidekick zeg maar. Hij heeft haar duidelijk altijd boven mij geplaatst. Ik heb dat nooit ingezien. Ik heb hem nu gevraagd om te kiezen. Had ik dat maar nooit gedaan. Want hier zit ik dan alleen met mijn kind. Hij heeft zojuist zijn laatste spullen gehaald. Hij heeft me wel gesmeekt om met hem mee te gaan naar Paramaribo. Ik heb nee gezegd, en dat betekende het einde van onze relatie. Hij woont bij een vriend totdat hij vertrekt met Lisa. Ik had hem nooit weg moeten sturen. Ik had hem nooit moeten vragen om te kiezen. Ik had moeten zeggen dat ik met hem mee zou gaan.

Ze wil niet dat ik naar Paramaribo ga

Ik ben vreselijk verdrietig. Deze vernedering kan ik niet dragen. Al die jaren heb ik hem gegeven. Ik heb zoveel moeten slikken. Maar toch was ik gelukkig. Ik schaam me tegenover anderen. Vanaf het begin hebben mijn ouders al gezegd dat deze man niet goed is. Wat een schande. Niemand weet het nog. Alleen mijn dochter. Ze ziet me de hele dag huilen. Zij zegt dat ik blij moet zijn. Ze wil absoluut niet dat ik naar Paramaribo ga.
[quads id=1]
Lieve mensen, ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik denk dat ik hem voorgoed kwijt ben als ik hier in Nederland blijf. De enige manier waarop dit nog goed kan komen is als ik ook verhuis naar Paramaribo. Zouden jullie dit ook doen?

Ben ik een slappe bimbo?
Paramaribo vertrekken
Voorbeeld Foto van Présentation de Marie-Loïc

Ik ben pas 40, heb een baan en een eigen huisje. Ik kan zo weg. Als ik dat zou willen. Maar dan moet ik wel mijn dochter hier achterlaten. Maar zij heeft een vriend, haar studie en ze heeft straks haar eigen leven. Moet ik toch kiezen voor haar of met haar vader mee naar Paramaribo? Of ben ik dan zo een slappe bimbo? Een loser?

Misschien moet ik gewoon meegaan

Het lijkt alsof ik nooit iets voor mezelf heb kunnen doen. Misschien moet ik nu voor mezelf kiezen en met Leo meegaan naar Paramaribo. Ik zal dan weer tweede vrouw zijn. Maar dat leven van hem heb ik wel geaccepteerd. Ik wil hem niet kwijt. Ik zal dan de rest van mijn leven ongelukkig zijn. Wat denken jullie ervan?

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om ze te lezen:
Anoniem – Als ik was gebleven zou mijn man me doodmaken
een dag uit mijn leven

Anoniem: Ik moet kiezen tussen twee vrouwen

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.