CIVD: Vliegveiligheid van SLM vliegtuigen was NOOIT in gevaar – Suriname

slm Suriname

De Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) werd op verzoek van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM Suriname ) ingezet om onderzoek uit te voeren naar namen van de klokkenluiders binnen de SLM.
[quads id=1]

Dagblad Suriname verneemt uit bronnen

Het gaat om klokkenluiders die informatie hebben doen uitlekken naar de media, over misstanden rond vluchtafhandelingen. Dagblad Suriname verneemt nu van welingelichte bronnen dat de CIVD tot de conclusie is gekomen dat de vliegveiligheid van kisten van de SLM nimmer in gevaar is gekomen.
[quads id=1]

Geheime sollicitatie

De bronnen delen dit mee op basis van het voorlopig rapport van de CIVD. Het verzoek van het op zoek gaan naar namen van klokkenluiders is uiteindelijk, volgens de informatie, niet meer als prioriteit gesteld door de CIVD.
Inmiddels zijn er in de raad van commissarissen verschuivingen doorgevoerd, terwijl de directeur van de SLM is bedankt. De krant verneemt daarnaast dat de onderdirecteur Commerciële Zaken bij de SLM enkele weken terug in het geheim gesolliciteerd heeft naar de functie van directeur bij de SLM. Er zijn SLM’ers die nu in de wandelgangen praten over niet één, maar meerdere klokkenluiders binnen de SLM. De onderdirecteur heeft de brief gericht, op een moment dat de post van directeur SLM nog niet eens vacant was.
[quads id=1]

Directeur wenste niet erop in te gaan tegen Dagblad Suriname

Dagblad Suriname benaderde SLM-directeur Robbi Lachmising met deze informatie. Hij wenste niet in te gaan op deze kwestie. Het enige waar de directeur over sprak was de deadline van 3 april. Hij zit op papier tot 3 april aan als directeur bij de SLM. Vooralsnog zijn er geen instructies ontvangen over overdrachten. Voor hem staat wel vast dat hij vanaf 4 april in beginsel niet meer op kantoor moet verschijnen.

Geschreven door Kavish Ganesh
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.