SLM vlucht naar Paramaribo door Air Belgium dreigt een dure grap te worden

Vliegtuig Paramaribo Suriname

De eerste commerciële vlucht van Air Belgium dreigt een dure grap te worden. De Belgische start-up voerde donderdagmiddag een vlucht uit voor Surinam Airways van Schiphol naar Paramaribo.
[quads id=1]

Vlucht naar Paramaribo eerste van Air Belgium
SLM Paramaribo
De nieuwe vertrek- en aankomsttijden Paramaribo – Amsterdam

Passagiers werden daarbij getrakteerd op een vertraging van ruim drie uur. Surinam Airways had een Airbus A340-300 van Air Belgium ingehuurd ter vervanging van de eigen A340, die voor onderhoud in Brussel staat. Air Belgium gaat zelf op 16 april van start met lijnvluchten van Charleroi naar Hongkong, maar biedt haar twee vliegtuigen tot die tijd aan voor ad hoc charters. De vlucht naar Paramaribo was de eerste waarbij Air Belgium daadwerkelijk passagiers vervoerde, nadat het toestel leeg uit Brussel was binnengekomen.
[quads id=1]

Enthousiast onthaald

De eerste vlucht van Air Belgium, uitgevoerd door een Airbus A340-300 met registratie OO-ABA, werd door een groot aantal belangstellenden enthousiast onthaald toen het rond 14.15 uur landde op de Zwanenburgbaan. Dat feestje werd echter niet gevierd door de circa driehonderd passagiers die stonden te wachten bij de gate.

Richting Paramaribo

Vlucht PY993 zou om 15.15 uur vertrekken, maar koos uiteindelijk pas rond half zeven het luchtruim richting Paramaribo. Daardoor maken de passagiers mogelijk aanspraak op financiële compensatie. Voor verre vluchten die met meer dan drie uur vertraging arriveren, zoals nu gebeurd is, moeten luchtvaartmaatschappijen doorgaans een vergoeding bieden van driehonderd euro per persoon.
[quads id=1]
Overigens is de retourvlucht, PY994, die vrijdag zou aankomen op Schiphol geannuleerd. Naar verwachting komt het toestel pas zaterdagochtend terug in Nederland.

Door: Klaas-Jan van Woerkom | Foto: Reismedia

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.