Dame uit Suriname doet aangifte voor verspreiding van haar intieme foto’s

Paramaribo social media

De politie van het ressort Rijsdijk te Suriname heeft op maandag 26 maart de verdachten Kevin en Xavier aangehouden op verdenking van het verspreiden van intieme foto’s van een jonge dame.
[quads id=1]

Aangifte bij politie Suriname

De dame kreeg op school te horen van een leerkracht dat haar foto’s op social media zijn verspreid. Het slachtoffer deed gelijk het politiebureau aan en deed aangifte tegen haar vriend Kevin D. voor wie zij de foto’s via app had gestuurd en Xavier van wie zij wist dat de foto’s op zijn mobiel waren opgeslagen.
[quads id=1]

Hij had geen eigen telefoon

Kevin is opgespoord en aangehouden. Aan de hand van zijn verklaring is Xavier ook opgespoord en aangehouden.
Uit het onderzoek blijkt dat Kevin een gewone mobiele telefoon heeft, waarmee hij niet kan appen. Om te kunnen appen en chatten met zijn vriendin, het slachtoffer dus, maakte hij gebruik van de android telefoon van zijn moeder of van Xavier.

Paramaribo social media
Voorbeeldfoto: Verspreiding social media
Hij deelde de foto’s

[quads id=1]
Kevin liet zijn facebook-account open op de telefoon van zijn vriend Xavier waardoor de foto’s automatisch op de telefoon van zijn vriend zijn opgeslagen. Xavier die met de jonge dame op dezelfde school zit, zag naar zijn verklaring de foto’s en deelde die met nog een andere leerling.

Nonchalante gedrag

Op gegeven moment zijn de foto’s op social media gedeeld. Xavier is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Kevin is na een ernstige waarschuwing voor zijn nonchalante gedrag heengezonden, na te zijn verhoord. De politie onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet nog eens een beroep op mobiele telefoongebruikers om geen filmpjes of foto’s die een bepaalde impact op het leven heeft door te sturen. Het verspreiden van intieme filmpjes of foto’s foto’s van derden is strafbaar.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.