Stardust Hotel Paramaribo te huur voor maar 100 euro per dag!

stardust hotel

Het voornemen van aandeelhouders om het Stardust Hotel in Paramaribo te sluiten, is van de baan. Besloten is om de onderneming te Leonsberg met alle toebehoren tegen een weggeefprijs van honderd euro per dag te verhuren.
[quads id=1]

Hotel in Paramaribo draait nu op verlies

Dat bevestigt ondernemer Kries Kalipdewsing desgevraagd tegenover de Ware Tijd. Hij is de grootste aandeelhouder van de Hotel-Motel Exploitatiemaatschappij waar het hotel onder valt.

SRD 1 miljoen verlies geleden

De krant berichtte twee weken terug dat de accommodatie op verlies draait en zeer waarschijnlijk gesloten zou moeten worden. Het hotel heeft de laatste vier jaar een verlies van ruim SRD één miljoen geleden, afgezien van de vele schulden.
[quads id=1]

Liever niet sluiten

Op een aandeelhoudersvergadering begin januari was het voorstel geopperd om de zaak gewoon te sluiten, maar niet alle aandeelhouders wilden dat.

De mogelijkheid werd opengehouden om het gebouw te verhuren of te verkopen. Op aandringen van Kalipdewsing is voor de laatste optie gekozen. De nv telt negen aandeelhouders. De ondernemer vertelt dat de aandeelhouders getracht hebben om koper te vinden, maar niemand was geïnteresseerd. Hij vermoedt dat dit te maken heeft met de grootte van het complex, namelijk 12.943 hectare en de hoge kosten die gepaard gaan met het onderhoud.

Een weggeefprijs

[quads id=1]
De huurprijs van honderd euro per dag is inclusief verzekering. Het gaat om het hotel in Paramaribo met zwembad, vijftien appartementen, één discotheek een bar en badkamers. “Je kunt zeggen dat ik het kaal heb verhuurd. Gewoon tegen een weggeefprijs, want wat moet ik anders doen? Sluiten? Dan heb ik helemaal geen inkomsten.” Kalipdewsing rekent voor dat honderd euro per dag op jaarbasis ruim 36.000 euro bruto oplevert.

Het Stardust Hotel te Leonsberg Paramaribo. Foto: Irvin Ngariman
Personeel moet aangehouden blijven

Daaruit moet nog de verzekering betaald worden. “Dan heb ik toch wat in handen.” De huurder moet zelf opdraaien voor onderhoudskosten, water en stroom. Een belangrijke voorwaarde die gesteld wordt aan de huurder is dat het personeel behouden blijft. “Als dat niet gegarandeerd was, had ik het niet verhuurd.” De dertig werknemers verkeerden in onzekerheid, omdat ze niet wisten wat hen te wachten stond. Door de financiële problemen konden ze niet altijd op tijd betaald worden.

Eerdere berichten:
Gaat Stardust – Riversite hotel in Paramaribo sluiten?

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.