Video – Eerste commerciële vlucht Air Belgium vliegt vandaag naar Paramaribo

Paramaribo Belgie

Niet de luchthaven van Charleroi maar Schiphol vormt donderdag het vertrekpunt van de eerste commerciële vlucht van Air Belgium. De vlucht gaat naar Paramaribo.
[quads id=1]

Naar Paramaribo voor SLM

De start-up, die op 16 april begint met een lijndienst tussen Charleroi en Hongkong, valt in voor Surinam Airways. Air Belgium beschikt op dit moment over twee Airbus A340-300’s. Eén van die toestellen, de OO-ABA, wordt donderdagmiddag leeg vanuit Brussel naar Schiphol gevlogen, om daarna in opdracht van Surinam Airways naar Paramaribo te vliegen. Vrijdag keer het toestel terug naar Schiphol en vervolgens naar België.
[quads id=1]

Tussen Paramaribo en Schiphol

De enige Airbus A340-300 van Surinam Airways staat op dit moment in onderhoud, waardoor extern materieel moet worden ingehuurd om de vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. Surinam Airways maakt vaker van die constructie gebruik en huurt doorgaans toestellen in bij diverse partijen.

Het toestel van Air Belgium wordt rond 14.15 uur op Schiphol verwacht en moet om 15.15 uur vertrekken.
[quads id=1]

Bekijk hier meer over de vliegtuigmaatschappij:

Foto van HLN.BE Vliegtuig Air Belgium

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.