SLM krijgt zware concurrentie van American Airlines

slm Suriname

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) krijgt stevige concurrentie op de route Georgetown-Miami.
[quads id=1]

SLM vliegt drie keer per week

De populaire Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines lonkt naar de Guyanese markt en is van plan om tegen december dit jaar haar eerste landing te maken.

Surinam Airways vliegt drie keer per week op Georgetown waar het ook de route naar Miami onderhoudt. American Airlines zal naar verluidt dezelfde route vliegen, Miami en Georgetown visa versa.
[quads id=1]

Via Miami

Er zal ook naar andere Amerikaanse bestemmingen worden gekeken, zodra de luchtvaartmaatschappij haar voet op Guyanese bodem heeft gezet. Zeker is dat American Airlines via Miami verbindingen vanuit al zijn grote bestemmingen zal bieden aan Guyana.

Zware concurrentie

De luchtvaartmaatschappij biedt momenteel gemiddeld bijna 6.700 vluchten per dag naar bijna 350 bestemmingen in meer dan 50 landen.
[quads id=1]
slm SurinameVolgens een verklaring van de luchtvaartmaatschappij, zal zij op 2 april beginnen met de verkoop van tickets naar de Guyanese markt. De eerste vluchten beginnen op 20 december.

Verkoop begint 2 april

Het bedrijf heeft dinsdag, gisteren, aangekondigd dat het, als onderdeel van de uitbreiding naar verschillende markten in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, van plan is om later dit jaar te beginnen met een regelmatige dienstregeling naar Guyana.

American Airlines heeft hubs in Charlotte, Chicago, Dallas/Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix en Washington DC. De luchtvaartmaatschappij is één van de stichters van de oneworld-alliantie, waarvan leden en verkozen leden bijna 1.000 bestemmingen bedienen met 14.250 dagelijkse vluchten naar 150 landen.

Nieuwe airport

De laatste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die de Guyana-markt bediende, was Delta Airlines. De komst van American Airlines zal naar verwachting ook samenvallen met de opening van de nieuwe Cheddi Jagan Airport in Timehri. Die opening zal naar verwachting later dit jaar plaatsvinden.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.