Video – Jongetje onthoofd door waterglijbaan in Amerika. Ouders krijgen miljoenen

jongen onthoofd

De ouders van een jongetje, Caleb, krijgen een schadevergoeding van bijna twintig miljoen dollar. Hun zoon kwam 2 jaar geleden om bij een ongeluk in een Amerikaans pretpark.
[quads id=1]

Het jongetje werd onthoofd

Het jongetje werd onthoofd toen hij van een waterglijbaan in het Schlitterbahn-pretpark gleed. Het bedrag is de uitkomst van een schikking tussen de ouders en bedrijven die betrokken zijn bij het waterpark en de glijbaan.
[quads id=1]

Hoogste ter wereld

Het ongeluk gebeurde op de attractie Verruckt: een glijbaan die ruim 50 meter hoog is en daarom ook in het Guinness Book of Records staat. Omstanders in het pretpark beweren dat de schouderbanden van het jongetje losraakten toen hij naar beneden gleed.

jongen onthoofd
Foto van Inside edition

Een woordvoerder van het pretpark laat weten tevreden te zijn met de uitkomst van de gesprekken: “De familie van Caleb is voor altijd in onze gedachten. We zijn dankbaar dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met alle partijen.

[quads id=1]

Eigenaar opgepakt

Het ongeluk van Schwab bleek echter niet het enige te zijn. Met behulp van klokkenluiders kwamen dertien eerdere incidenten in de glijbaan naar voren. Zo raakte een 15-jarig meisje blind en twee andere bezoekers liepen een hersenschudding op. Daarnaast zou het pretpark geprobeerd hebben om bewijs achter te houden in het onderzoek.  Een oud-directeur van het Schlitterbahn Waterpark in Kansas is daardoor deze week aangeklaagd voor onder meer dood door schuld.

Bekijk hier de video over het ongeluk:

Bron: NOS & Linda
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.