‘Amafo moet eerst naam zuiveren rond gestolen kinderbijslag in Suriname’

Amafo Suriname

Gajadien: “Zuivering naam Amafo nodig voor lidmaatschap VHP”. Indien de ex-Abopper’er Alice Amafo inderdaad ambities heeft om lid te worden van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) moet haar naam eerst gezuiverd worden in het schandaal rondom de verdwenen middelen.
[quads id=1]

Kinderbijslag Suriname

De middelen die bestemd waren voor de uitbetaling van Algemeen Kinderbijslag (AKB). Tot deze conclusie komt VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien. De partijtopper zegt aan Dagblad Suriname de afgelopen periode ook met aandacht de verschillende politieke geluiden over Amafo te hebben gehoord, maar voor nu deze ook slechts als ‘geruchten’ te bestempelen.

Naam eerst gezuiverd worden

“Bij mij is het nog niet bekend dat zij toenadering heeft gezocht bij de VHP, maar de partij staat open voor een ieder die zijn of haar bijdrage wil leveren binnen het politiek geheel. Ook Andre Misiekaba van de NDP is welkom. Alle leden moeten zich zeker kunnen houden aan de beginselen en beleidsdoelen van de VHP. Of Amafo naar de VHP gaat of welke partij dan ook, het is belangrijk dat haar naam eerst gezuiverd wordt. Anders laat je de deur open voor derden om politiek misbruik hiervan te maken”, aldus de VHP-ondervoorzitter.
[quads id=1]

Ze heeft ABOP gedag gezegd

Ex-minister Amafo heeft het lidmaatschap van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) op 7 maart schriftelijk opgezegd. Amafo heeft partijleider Ronnie Brunswijk meegedeeld dat zij de Abop niet langer als een organisatie ziet, waarin zij een bijdrage kan leveren om de aspiraties van het Surinaamse volk te helpen realiseren. Zij was geruime tijd niet meer actief binnen de partij.

Foto van Starnieuws
SRD 6 miljoen verdwenen

Amafo was minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. In die periode blijkt SRD 6 miljoen verdwenen te zijn, die bestemd was voor AKB. Intussen is er een onderzoek gaande naar deze kwestie waar momenteel de onderdirecteur van Sozavo, Gregory C., is aangehouden. Vijf ambtenaren die eerder waren aangehouden, zijn ondertussen op vrije voeten. Ook Amafo is eerder door de politie gehoord.
[quads id=1]

Abop Paramaribo

Tijdens de verkiezingen van 2015 behaalde zij als lijsttrekker van de Abop in Paramaribo 1863 stemmen. Ondanks het feit dat de Abop wel een zetel bemachtigde in de hoofdstad, bleek lijstduwer Edward Belfort met 5759 stemmen op voorkeur de zetel naar zich te hebben toegetrokken.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.