Video – Afhandelingsbedrijf eist geld van SLM. Luchtvaartmaatschappij Suriname

slm Suriname

Het beladings- en afhandelingsbedrijf Transport NV eist van de SLM, luchtvaartmaatschappij Suriname 252.000 US dollar wegens voortijdige beëindiging van de samenwerking.
[quads id=1]

Bedrijf van zijn ex-levenspartner

In 2016, negen maanden voordat het contract zou aflopen, beëindigde SLM–directeur Robby Lachmising namelijk de overeenkomst. Hij stelde direct daarop onderhands Procons aan, het bedrijf van zijn ex-levenspartner.

De SLM bestrijdt in het al maanden durende kort geding dat Transport NV heeft aangespannen dat het bedrijf geld tegoed heeft. De maatschappij is wel bereid tweemaal het maandelijkse bedrag van 28.000 US dollar te betalen.
[quads id=1]

Periode niet in acht genomen

Ze beroept zich hiervoor op een clausule in het contract waarin staat dat een periode van twee maanden in acht genomen moeten worden wanneer één van de partijen zou besluiten de samenwerking op te zeggen. De SLM heeft deze periode niet in acht genomen.

Contractbreuk zonder opgaaf van reden

Transport NV  vindt echter dat er sprake is van contractbreuk door zonder opgaaf van reden de werkrelatie te verbreken en een onderneming waarmee Lachmising banden heeft in de arm te nemen. Het bedrijf stelt dat Procons niet over het juiste personeel beschikt, geen materiaal heeft en niet gecertificeerd is. Overigens had Transport NV ruim voordat het contract zou aflopen, samen met drie andere bedrijven deelgenomen aan een openbare inschrijving om weer in aanmerking te komen voor samenwerking.
[quads id=1]

Blijkt niet waar te zijn

De bewering van Lachmising, eerder tegenover de krant en ook op Radio ABC, als zou Transport NV tegen een heel hoog bedrag van 70.000 US dollar hebben ingeschreven, blijkt niet waar te zijn. Dit blijkt uit het aanbestedingsdocument dat intussen is toegevoegd aan het geruchtmakende SLM-dossier waaruit de krant kort geleden publiceerde. In het dossier zijn er maandelijkse betaalopdrachten van de SLM aan Transport NV.

Ze mochten het ook zelf doen

Dienstverlenende activiteiten, zoals belading, bevoorrading en afhandeling van vliegtuigen van buitenlandse maatschappijen op de luchthaven te Zanderij blijken een lucratieve zaak te zijn. Luchtvaartmaatschappijen mogen hun vliegtuigen zelf beladen en afhandelen, maar de praktijk wijst uit dat ze dat liever laten doen door daarin gespecialiseerde bedrijven.

Bekijk hier een video waarin de directeur ingaat op zijn ontslag:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.