Video – 15 blinden uit Paramaribo krijgen certificaat in Nickerie – Suriname

blinden Suriname

In Nieuw-Nickerie zijn certificaten uitgereikt aan twintig blinde en slechtziende personen die zowel een braille- als een ICT-cursus hebben gevolgd.
[quads id=1]

15 blinden uit Paramaribo

Het gaat om vijf personen uit Nickerie en vijftien uit Paramaribo. De certificaten werden afgegeven door de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS).

De uitreiking had zaterdag plaats in het Burger Informatie Centrum Nickerie. Voor de cursisten uit de stad was dit ook een dagje uit. Sidney Djosetro is blind. Hij zat eerder op school in Paramaribo en is op de hoogte van wat zich afspeelt in het land.

Oproep voor de blinden

Djosetro heeft een oproep gedaan aan alle mensen met een visuele beperking om niet werkeloos thuis te zitten, maar zich te laten ontwikkelen.
[quads id=1]
NSBS-directeur Natasia Hanenberg-Agard is blij dat het project ‘Power to make a difference’ in samenwerking met de Republic Bank met succes is afgerond. “Wij als blindencentrum wilden een verschil maken door braille en ICT-trainingen te geven aan de doelgroep, zowel in Paramaribo als in Nickerie”, zegt de directeur.

Cursisten uit Paramaribo willen verder

Volgens Hanenberg-Agard hebben enkele cursisten in Paramaribo reeds gezegd dat ze verder willen gaan met ICT. Er is een stuurgroep opgericht binnen de doelgroep die zal nagaan wat de behoefte is en wat de mensen nodig hebben. Lions Club Paramaribo Ready heeft vijftien witte stokken gedoneerd aan de doelgroep.
[quads id=1]

Jeugdparlementariër Mohamad Abdoel

Jeugdparlementariër Mohamad Abdoel heeft toegezegd om te helpen met het transport van de mensen om de ICT-lessen te volgen in Nieuw-Nickerie. Hij is blij dat het blindencentrum de mensen met een visuele beperking de ruimte biedt om zich verder te ontwikkelen.

Blij met de initiatieven

De NSBS-directeur hoopt een vervolgproject bij de bank in te dienen “want we zijn blij met de initiatieven in Nickerie.”

Bekijk hier ook de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.