Video – 14 mensen dakloos na brand in Suriname. 13-jarige raakt gewond

brand Suriname

Scholier rent brandend gebouw in om schoolspullen te redden. De politie van Paradise – Suriname kreeg vrijdagmiddag een melding van een woningbrand aan de Pisan Tapogweg. Ter plaatse aangekomen, stond de woning in lichterlaaie.
[quads id=1]

Hoogbouwwoning te Suriname
brand nickerie

Het betreft in deze een hoogbouwwoning, welke boven geheel uit hout was opgetrokken en beneden uit steen. Volgens bekomen informatie woonden 14 personen in dit pand.

13-jarige raakt gewond

Eén van de bewoners, een 13-jarige scholier, heeft brandwonden opgelopen. Hij is in de brandende woning gerend om zijn schoolspullen te redden en raakte gewond aan de rechterarm.
[quads id=1]

Naar het ziekenhuis

Dit slachtoffer werd per ontboden ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De oorzaak van deze brand is vooralsnog niet bekend.
[quads id=1]

Zaterdag deed zich wederom een woningbrand voor in Nickerie, waarbij opslagruimten met inventaris op het terrein van het inactief bejaardentehuis Pawandam aan de Theodorusweg, in vlammen opgingen.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde en had de brand binnen 6 minuten onder controle. De bewoners van dit tehuis zijn reeds geruime tijd elders onder gebracht.

Bekijk hier de video:

Het rijstdistrict

Het rijstdistrict werd na ongeveer vijf uren na de tweede brand voor de derde maal op rij geplaagd door een woningbrand aan de Van Tamadamsonstraat waar een houtenwoning in vlammen stond. Dit gebouw was niet aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS en werd vaker door onverlaten en zwervers bezocht.

Voorbijganger ontdekt brand in pand Gompertstraat Paramaribo

Een voorbijganger die vorige week maandag rook uit een woning zag komen aan de Gomperstraat kon erger voorkomen door de brandweer te alarmeren. Een afgelegen pand dat bewoond werd door een man stond in brand.

Een houtstapel en een autowrak die in het pand waren opgeborgen, stonden volgens de brandweer in brand. De man kon niet verklaren hoe de brand ontstond.

De woning was niet tegen brand verzekerd en ook niet aangesloten op het elektriciteitsnet. De politie van post Geyersvlijt is belast met het onderzoek.

Woning in De Goede Verwachting verwoest

Een woning in De Goede Verwachting werd vorige week zondagmorgen volledig door brand verwoest. Volgens de PR van het KBS werd de brand tegen 10.58 uur doorgespeeld door de politie. Toen de brandweer op de plek arriveerde, was de woning al afgebrand.

Het huis was niet aangesloten op het elektriciteitsnet en ook niet verzekerd. Woning en inboedel zijn geheel afgebrand.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht door de politie van Santodorp

Bron: GFC nieuws en DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.