Video – 2 verdachten vrijgelaten na vondst ‘drugs vliegtuig’ Saramacca – Suriname

vliegtuig drugs Suriname

Radj Oedit die gezocht wordt in de geruchtmakende drugszaak in het district Saramacca zit inderdaad in het buitenland, zoals door de media gemeld.
[quads id=1]

Spoedig weer in Suriname

Hij ontkent elke betrokkenheid. De rijstboer en ondernemer keert spoedig terug in Suriname en zal een zaak tegen de Staat aanhangig maken. Dit heeft zijn advocaat Irvin Kanhai gezegd.

Twee van de vijf

Oedit wordt al enkele dagen genoemd als één van de verdachten na de vondst van een semi-duikboot en een drugsvliegtuig met daarin grote partijen drugs op zijn areaal in het district. Twee van de vijf werknemers van de ondernemer die waren vastgehouden door de politie zijn al na enkele dagen weer vrijgelaten.
[quads id=1]

Onterecht vastzaten

Advocaat Arjan Ramlakhan vertegenwoordigt de arbeiders. De rechter-commissaris (rc) heeft geconcludeerd dat twee van zijn cliënten onterecht vastzaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen het besluit van de rc in beroep bij het Hof van Justitie, maar kreeg ook daar nul op het rekest.

Terrein wordt bezet gehouden

Kanhai zegt dat het besluit van de autoriteiten om het terrein bezet te houden niet juist is. “Het moest eerst bewezen zijn dat hij iets met de zaak te maken heeft voordat je de man zijn terrein gaat bezetten.”
[quads id=1]

Foto van Rakesh Nirmal
Ondernemer is niet gevlucht

Ook vindt de advocaat het vreemd dat er achteraf na het vertrek van de ondernemer wordt gezegd dat hij naar het buitenland is gevlucht. “Hij is via Zanderij vertrokken. Hij heeft zich gewoon aangemeld en hij is daar gezien. Die man had afspraken lopen met medisch specialisten in het buitenland. Hij is niet zomaar vertrokken.”

Veel mensen vonden het vreemd dat er geen video was van de verbranding. Die is er dus wel. Hierbij de video van de verbranding van de 488 kilo drugs:
[quads id=1]

Eerdere berichten:
Klik op de foto om overige berichten te lezen:
Ondernemer Radj Oedit zat op de vlucht van Paramaribo naar Nederland

opsporing Oedit
Foto van KPS

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.