Ons eten! Een goede reden om op vakantie te gaan naar Paramaribo – Suriname!!

eten Paramaribo

Het toerisme gaat in de toekomst meer halen uit de culinaire variaties die het land rijk is. Om dit te realiseren houdt de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata) een infodag voor restaurants in Suriname.

Eten in Paramaribo en Suriname

Dit bevestigt Sinfra Zaandam, managing director van de Shata. Tijdens de deelname aan de Toerismebeurs in Berlijn begin maart, heeft de Shata bij wijze van test een presentatie gegeven over de culinaire rijkdom van Suriname.

Culinaire route

Met de bedrijven en bezoekers is het voornemen gedeeld om een culinaire route te ontwikkelen in Paramaribo en Suriname.

Iedereen moet eten!

“We stonden versteld van de reactie van mensen. Niet iedereen wil natuur en cultuur, maar iedereen moet wel eten. Mensen gaan niet speciaal naar een bestemming afreizen om het eten, maar het eten speelt wel een belangrijke rol bij de beleving van de toerist”, redeneert Zaandam.

Foto van Thisgirlcancook
Voor eind 2018

Op 26 maart wordt tijdens een informatiedag in Torarica gesproken over het voornemen van de associatie om een culinaire route op te zetten. Ook wordt een discussie met de sector gehouden om de knelpunten van de branche in kaart te brengen. Volgens Zaandam is het de bedoeling om de culinaire route vóór eind 2018 te realiseren.

Waar eet jij het liefst?

Welke tentjes en culinaire spots zouden ook genoemd moeten worden? Waar eet jij het liefst als je in Suriname bent? Bij Resa (zie foto), Chi Minn, Roopram of denk je nu aan die heerlijke antroewa met zoutvlees achter de markt? Laat het ons weten!!

Baba Tori Mang Yaga heeft ook het 1 en  ander te vertellen over Surinaamse eten:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.