9-jarige met bloedkanker in AZ Paramaribo moet met spoed naar Colombia

1 voor 12 Paramaribo

Samantha Persaud. Stichting 1 voor 12 heeft hedenochtend kennis genomen van een geval waarbij een 9-jarige jongen, Damian Hendriks, aan een vorm van bloedkanker lijdt.

De moeder Samantha Persaud, is opzoek naar steun, zodat ze in de komende week kan vertrekken naar Colombia. Het ligt in de planning dat ze aanstaande woensdag vertrekken en mogelijk zes maanden daar door brengen. Daar zal haar zoon voor medische behandelingen opgenomen worden, gezien de operatie niet in Suriname gedaan kan worden. Echter moet ze zelf instaan voor de kosten die gepaard gaan met de tickets, verblijf en voeding. Stichting 1 voor 12 heeft haar bij het bezoek al geholpen met een bedrag van USS 200. Echter heeft deze moeder in totaal USS 2000 nodig, zodat ze woensdag al kan vertrekken.


Stichting 1 voor 12 doet een beroep op de totale samenleving om een handje te helpen, zodat de moeder zo snel als mogelijk kan vertrekken. Bij het bezoek dat de voorzitter van 1 voor 12 heeft gebracht aan de moeder, heeft hij zelf mogen ervaren hoe de jongen in een korte tijdsspanne achteruit is gegaan qua gezondheid. De moeder vertelt aan 1 voor 12 dat ze in de tweede week van februari haar zoon naar de dokter bracht in Henar, waar zij woonachtig zijn, met een zwelling aan zijn onderlip. Medicijnen hebben niet geholpen, de volgende dag was de jongen erger aan toe en moest hij naar de Spoed Eisende hulp in Nickerie worden gebracht. Daar werd er ontdekt dat hij een gebrek had aan bloed. Voor verdere medische hulp werd hij met spoed naar de Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vervoerd.

 

Foto van GFC nieuws

Moeder Persaud zegt dat er enkele onderzoekingen werden gedaan, echter lieten de resultaten lang op zich wachten. Een eerste beenmergpunctie, leverde nog geen resultaten op. Bij een tweede waarvan ze de resultaten pas op 9 maart kreeg, hoorde zij dat haar zoon aan bloedkanker lijdt. Op 22 maart kreeg zij pas goedkeuring van de geneeskundige commissie, om naar het buitenland te gaan met haar zoon voor medische hulp. Ze vindt het erg dat de tijd zo snel voorbij is gegaan en de resultaten laat binnen kwamen. “Elke dag zie je een verschil aan Damian, elke dag gaat hij achteruit en het breekt me hart”, zegt ze bedroefd. Ze is een alleenstaande moeder van zes kinderen en werken kan ze moeilijk gezien haar zoon al enige tijd in het ziekenhuis is opgenomen, waardoor ze moeilijk de nodige financiële middelen bij elkaar kan schrapen. Via stichting 1 voor 12 doet de moeder ook een beroep op een ieder die in de gelegenheid is een donatie te doen, zodat haar zoon de nodige medische hulp kan krijgen in Colombia.


Wilt u deze moeder ondersteunen dan kunt u dat op doen op ons kantoor (Stichting 1 voor 12) aan de van Sprangweg 8 te Saron.

Op onze NL88INGB REK. 0006983406
S.P.S.B. REK. SRD # 315.214.010
REK. EURO # 315.214.040
FINABANK REK. SRD # 197.90.53

Voor meer info. 402362/ 08671288

Stichting 1 voor 12 bedankt u alvast voor uw donatie.

1 voor 12 Paramaribo