Vrouw door 5 agressieve herdershonden aangevallen en gebeten in Suriname

valse herdershond

Onlangs werd er een vrouw door een pitbull in Paramaribo aangevallen. Nu wederom een verschrikkelijk bericht: Een vrouw stond maandagmiddag tegen half zes op haar erf in de tuin, toen ze aangevallen werd door 5 herdershonden.
[quads id=1]

Helene Christina in Suriname

Het gaat om 2 Hollandse Herders en 3 mix herders. Dit geval vond plaats aan de Vandana Gokoelstraat te Helena Christina. Dagblad Suriname sprak met haar echtgenoot die dit voorval heel erg betreurt. Zijn vrouw, die inmiddels ontslagen is uit het ziekenhuis, heeft ernstige wonden overgehouden van de hondenbeet. Haar wond was zodanig van aard dat zij diezelfde dag vanaf 10.00 uur ‘s avonds tot 1.00 uur in de ochtend een plastisch chirurgische ingreep moest ondergaan.
[quads id=1]

Meerder plastische chirurgische ingrepen

En dit is nog niet alles. Nadat haar wond genezen is, moet zij nog een aantal plastisch chirurgische grepen ondergaan. Haar echtgenoot vindt het heel erg dat zijn vrouw gewoon van de een op de andere dag in deze misère is beland. Zij moet dagelijks medicijnen innemen alsook de verzorging van haar wond.

Honden van de buurman

Die honden zijn van de buurman. Zijn poort stond open waardoor de 5 beesten naar buiten konden rennen. De vrouw stond nietsvermoedend in haar tuin op het erf toen zij aangevallen werd. Haar zoon schoot haar meteen te hulp. Hij probeerde de honden te verjagen met een tuinslang.

Ze lieten haar niet los

Echter, de honden bleven maar aanvallen totdat een persoon een grote steen wierp op de honden. Toen pas lieten zij de vrouw los. De politie en de ambulance werden erbij gehaald.
[quads id=1]

Levensbedreiging voor derden

De echtgenoot benadrukt dat indien personen gevaarlijke honden willen kweken, zij ervoor moeten waken en zorg dragen dat deze beesten geen levensbedreiging vormen voor derden. De eigenaren van de honden moeten ervoor zorgen dat de poort altijd gesloten blijft, zodat de honden geen gevaar zijn voor anderen.

Trauma

“Zij heeft een trauma overgehouden van het incident. Alleen bij het zien van een kleine hond wordt zij geteisterd door angst”, aldus de echtgenoot.

Gerelateerde verhalen. Klik op de foto om het verhaal te lezen:
Nadia Belfor door agressieve pitbull aangevallen en gebeten te Paramaribo
valse pitbul

Geschreven door Asha Gajadien-Bhagwat
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.