Video – IJsverkoper Gilly Emanuels uit Suriname stopt ermee!

Gilly Nederland

Supertriest nieuws vanuit het Hilversumse, ijsverkoper Gilly Emanuels uit Suriname heeft er geen kracht meer voor haar ijssalon ’t Peronnetje te runnen. Ze stopt er daarom mee.
[quads id=1]

Onderneemster uit Suriname

Emanuels werd vorig jaar kapot geterroriseerd door Hilversumse jeugd racistjes (zoals op onderstaand beeldmateriaal te zien is) en de daders hiervan zijn in haar ogen veel te licht gestraft.


[quads id=1]
Dat heeft mede te maken met het feit dat zij een vrouw met ‘een kleurtje’ is, zo meldt zij in het bericht. Lees hier de volledige verklaring van Emanuels op haar Facebookpagina.

Lieve klanten,

Ik heb besloten om definitief te stoppen met verkopen van ijs en Surinaamse gerechten bij ’t Perronnetje in Hilversum. Sinds het gebeuren met die racistische jongens is er veel gezegd en geschreven. Ik heb geprobeerd om de draad weer op te pakken en door te gaan, maar het mocht niet baten. Om daar in de winkel te staan, het gevoel te hebben dat de autoriteiten je niet serieus hebben genomen, waarbij zelfs een officier van justitie de nodige kwetsende uitspraken heeft gedaan en die jongens er makkelijk mee wegkomen, dat vreet aan me. Het heeft me niet alleen veel energie gekost, maar ook de nodige financiĆ«le schade.

Traumatische ervaring

Ik merk nu pas wat voor traumatische ervaring dat hele gedoe met zich heeft meegebracht. Dan kom je op het punt waarop je moet zeggen, laat los waar je niet meer gelukkig van word. En ik word niet meer gelukkig om aan de Kleine Drift in Hilversum te ondernemen. Ik voel me behoorlijk in de steek gelaten. Het lijkt wel alsof de lokale/ landelijk politiek niet naar de kwestie op zich kijkt, maar meer kijkt naar wat er in hun straatje past. [quads id=1]
Ik als zwarte vrouwelijke ondernemer, en ja, dit schrijf ik bewust op, heb van de politiek het gevoel gekregen dat mijn zaak niet ernstig genoeg is. Had het een verschil uitgemaakt als ik een witte Hollandse vrouw of met een joodse achtergrond door zwarte jongeren of islamitische jongeren waren belaagd? Ja, durf ik bijna volmondig te beamen. Dan was er wellicht zelfs vanuit de landelijke politiek gereageerd. En terecht ook, want dit mag niemand overkomen. Vanmorgen ben ik gebeld door een journalist die mij vertelde dat er allerlei verhalen de ronde doen over mijn vertrek uit Hilversum. Ja mijn partner heeft ook zijn problemen.

De zakenwereld

En ja…. dat is ook de zakenwereld! Helaas werd het hem onmogelijk gemaakt om ook zijn kant van het verhaal in de lokale media te doen. Maar dat staat allemaal los van het feit wat mij is overkomen. En duidelijk op beeld is vastgelegd en te zien is. Dat zelfs is verspreid door de jongens. Discriminatie en racisme is bij wet verboden. Sterker nog, een van die jongens zou een opleiding doen tot marechaussee. En zo’n jongen moet de Nederlandse staat dienen? Zijn medelander met een kleurtje te beschermen?
[quads id=1]
Laat me toch niet lachen. Of zou zijn ouders toch bevriend zijn met de voorzitter van de gemeenteraad in Hilversum zoals mij ten oren is gekomen!?

Ik weet zeker dat ik elders in het land wel goed, veilig en vrij kan ondernemen. Dus mocht je nog een mooie locatie wetenšŸ˜‰…
En wil je blijven genieten van mijn gerechten, dat kan bij feestjes/ partijen vanaf 8- 10 personen.

Ik wil verder een ieder bedanken die ooit in de zaak is geweest en/of bestelling heeft gedaan voor jullie steun en begrip. Wie weet ooit tot ziens!

Liefs
Gilly

Bekijk hieronder nogmaals de video van de intimidatie: Waarschuwing, het filmpje bevat ernstige krachttermen. Houden jullie daar rekening mee!! Wij adviseren u om het geluid uit te doen:


Gerelateerde berichten:
Video ā€“ Jongeren intimideren en schelden hardwerkende Surinaamse uit

Bron: Pownet.tv
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellenĀ wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wijĀ publiceren het GRATIS.