Video – Geen griepalarm in Suriname, maar ga wel naar de dokter!

griep Suriname

Er is op dit moment sprake van een kleine griepgolf, maar van een epidemie of een situatie waarbij er alarm moet worden geslagen kan er niet gesproken worden.
[quads id=1]

Regionale Gezondheidsdienst Suriname

De griep is wel besmettelijk en het virus kan mensen wel behoorlijk ziek maken. De voorzitter van de Vereniging van artsen van de Regionale Gezondheidsdienst Bobby Ramautar, zegt dat er geen sprake is van een groot aantal patiënten dat zich meldt met complicaties.
[quads id=1]
Enkele poliklinieken hebben wel griepgevallen gemeld. Symptomen zijn onder andere verstopte neus en slijm op de keel, ontstoken ogen en lichaamspijnen. Ramautar: “Men moet vooral de lichamelijke hygiëne in acht nemen en wie griep heeft moet vooral bij het hoesten de neus en mond bedekken.

Neem je vitamines in

Ook het innemen van voorgeschreven vitamines is belangrijk.” De arts zegt dat er gevallen van vooral luchtweginfecties en ontstoken ogen bij jeugdigen zijn gemeld.

Een verklaring voor de plotselinge opkomst van het virus nu is er nog niet. “De officiële gezondheidsorganisaties hebben nog geen melding hiervan gedaan.

Nog niet alarmerend


Wij kunnen dus niet voorbarig zijn om nu al de conclusie te trekken dat de situatie alarmerend is. Belangrijk is wel dat wie griep heeft zo snel mogelijk naar de dokter gaat, want als je behandeld wordt gaat de griep snel over.”
[quads id=1]
Waarom komt dat huis-tuin-en-keuken virus eigenlijk ieder jaar terug? En wat kun je nou écht doen om te voorkomen dat je het krijgt? Bekijk hierover de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.