Video – Meer over vondst vliegtuig met cocaïne te Saramacca in Suriname

vliegtuig drugs Suriname

“Ik heb besloten om voorlopig niets meer te bespreken over deze zaak.” Zo reageerde waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie over mogelijke betrokkenheid van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA bij het onderzoek rond de vondst van een vliegtuig met 488 kilo cocaïne in Saramacca.
[quads id=1]

Amerikanen benaderd door Suriname

De Amerikanen zouden door Suriname benaderd zijn te helpen.

Gelet op de reactie van de bewindsman en andere autoriteiten die de krant benaderde lijkt het erop dat de autoriteiten niet bereid zijn tot het verstrekken van informatie. Twee Brazilianen en vijf Surinamers zijn in verband met deze zaak aangehouden. De zwijgzaamheid van de autoriteiten geldt ook het onderzoek naar een semi-duikboot, die eveneens in Saramacca werd gevonden en die kennelijk bedoeld was voor transport van drugs.
[quads id=1]

Drugs is al vernietigd

Opvallend is dat terwijl het onderzoek nauwelijks begonnen is, de 488 kilo cocaïne die gevonden is in een rijstveld van ondernemer Radj Oedit, al is vernietigd door verbranding. Dat gebeurde vrijdag in het district Para, in bijzijn van onder andere een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie en de politie. Het hoofd van de Narcotica Brigade, Humphrey Naarden, zegt dat dit niet ongebruikelijk is.

Openheid naar de samenleving van Suriname

Dit wordt bevestigd door parlementslid en oud-politiecommissaris Krishnakoemarie Mathoera. Ze vindt het goed dat in beslag genomen drugs zo snel mogelijk vernietigd worden, waarmee elke mogelijkheid wordt uitgesloten dat ze alsnog in de samenleving terechtkomen. Mathoera pleit voor openheid van de overheid naar de samenleving toe. Zij vraagt zich af hoe de regering zal reageren op de vele vragen die leven bij de burgers.
[quads id=1]
drugs vliegtuig

Via Facebook

Tegen de achtergrond van transparantie heeft Mathoera enkele uren na de vondst van de semi-duikboot dit nieuws via Facebook wereldkundig gemaakt, wat haar niet in dank is afgenomen. Sommige autoriteiten zeggen dat ze daarmee het onderzoek mogelijk heeft ondermijnd.

Maken geen grappen

“De regering heeft haar plicht verzaakt anders waren duikboot noch vliegtuig hier aangetroffen. Toen ik nog bij de justitiële dienst werkzaam was controleerden wij regelmatig bij de verkooppunten waar drugs aan de kleine man werd gebracht. Hiermee werd een signaal gestuurd naar de grote drugsbazen dat wij geen grappen maken met de aanpak”, zei Mathoera die zich afvraagt waarom van die aanpak is afgestapt.

Bekijk hier een video over de vondst:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.