Man gepakt met 12 levende kolibries in onderbroek vanuit Paramaribo

kolibrie onderbroek

Een man heeft onlangs getracht twaalf levende kolibries verstopt in een geprepareerde onderbroek vanuit Paramaribo Suriname naar Nederland te smokkelen.
[quads id=1]

In het algemeen dagblad

Dat onthulde Peter Hartog, projectleider van het Team Milieu van de regionale recherche in Nederland, in een interview met het Algemeen Dagblad.

Levert heel veel op

“Een kolibrie levert tussen de vier en zevenduizend euro op. Tel uit je winst! Op het moment dat de man werd gepakt zaten zijn klanten al in een hotel op hem te wachten.” Dit is één van de vreemdste zaken die Hartog heeft meegemaakt. Zijn dienst onderschept niet zo vaak levende exotische dieren.
[quads id=1]

Beschermde diersoorten

Afgeschoten en opgezet wordt er ook grof voor betaald. Hoe zeldzamer het dier, des te meer ervoor wordt neergeteld, leert de ervaring. Beschermde diersoorten zijn daarom extra gewild. “Wat bezielt de mensen?” vraagt Hartog zich af. Hij spreekt van pure criminaliteit als het om invoer van beschermde diersoorten gaat.

Voorbeeldfoto: Kolibries in onderbroek Foto van Daily Mail

“Ze opereren op meerdere terreinen en smokkelen bijvoorbeeld ook drugs. De criminelen gaan in de handel in slagtanden, bijzondere dierenschedels, geprepareerde dierenhuiden en dergelijke vanwege de hoge opbrengst en het lage risico.
[quads id=1]
Met de smokkel van drugs kan je jaren de bak in draaien. Met beschermde diersoorten liggen de straffen aanzienlijk lager.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.