Video – 10-jarige Lael uit Suriname wint ‘Liefde voor Dieren Loop trofee’

Jael Suriname

10-jarige Lael Wimpel wint Liefde voor Dieren Loop trofee. De Stichting Dierenbescherming Suriname organiseerde zaterdag voor het eerst de Liefde voor Dieren Loop.
[quads id=1]

Dierenwelzijn Suriname

Een stoet van 275 lopers toonde hun liefde voor dieren door samen te wandelen en zo op te roepen ons met zijn allen in te zetten voor het dierenwelzijn in Suriname.

De deelnemers in de creatiefste, origineelste en leukste ‘liefde voor dieren outfit’ maakten kans op de eerste Liefde voor Dieren Trofee.

Bescherming voor dieren

De winnaar van de trofee voor individuele deelnemers werd de 10-jarige Lael Wimpel, die haar T-shirt sprankelend had versierd met oproepen voor een betere bescherming van onze dieren. De groepstrofee ging naar OS Tourtonne III.
[quads id=1]
De leerlingen en docenten hadden er werk van gemaakt, zij liepen met prachtige zelfgemaakte dierenmaskers en getekende en uitgeknipte afbeeldingen van dieren als ornamenten.

De jury bestond uit Leontine Bansse, dierenarts en voorzitter van de Dierenbescherming, Fayaz Sharman, hoofd Juridische Zaken DNA, die zich had ingezet voor de totstandkoming van de wet Dierenwelzijn en Raksha Ori, jongere en vrijwilliger bij de Dierenbescherming.

Foto van GFC Nieuws

[quads id=1]

Beter leven voor de dieren in Suriname

“Uit het enthousiasme van de deelnemers blijkt dat de wil er is bij mensen om zich in te zetten voor een beter leven van de dieren in Suriname. Er moet echter nog veel werk worden verricht en de bestaande organisaties en vrijwilligers kunnen het niet alleen.

Jaarlijks terugkerend evenement

Dierenwelzijn is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de Surinaamse samenleving. Daarom wordt de Liefde voor Dieren Loop een jaarlijks terugkerend evenement en natuurlijk ook omdat het superleuk is om aan zo een loop mee te doen”, aldus de organisatie.
Bekijk onderstaande link voor meer foto’s:

Bekijk hier een video erover:

Bron: GFC
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het GRATIS.